• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.11.2021

16:24

"PANDORINI PAPIRI" OMČA OKO VRATA PORODICE ĐUKANOVIĆ?! Milo dostavio Specijalnom tužilaštvu PISANO IZJAŠNJENJE!

AP PHOTO

Balkan

"PANDORINI PAPIRI" OMČA OKO VRATA PORODICE ĐUKANOVIĆ?! Milo dostavio Specijalnom tužilaštvu PISANO IZJAŠNJENJE!

Podeli vest

Predsednik Milo Ðukanović, dostavio je Specijalnom državnom tužilaštvu pisano izjašnjenje povodom afere "Pandora papiri"

Pozivajući se na saznanja iz izvora bliskih istrazi, portal podgoričkog Dana piše da Ðukanović u iskazu pojašnjava i ponavlja prethodne izjave u medijima da sporne kompanije koje se pominju u dokumentaciji nikada nisu radile niti su imale otvorene račune kod bilo koje banke na egzotičnim destinacijama.

Dodaje se da se Ðukanovićeve tvrdnje poklapaju sa iskazom koji je njegov sin Blažo izneo 22.oktobra ove godine tokom saslušanja pred specijalnim tužiocem Sanjom Jovićević.

U dokumentaciji koja se nalazi u SDT-u o aferi "Pandora" navodi se da su Milo i Blažo Ðukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Tvrdi se da je sin predsednika Crne Gore iskoristio ovu strukturu da formira i dve skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o ofšor poslovima pod nazivom "Pandora papiri" (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

Dosad najveća baza procurelih podataka sadrži skoro 12 miliona dokumenata iz 14 ofšor agencija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija