• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.11.2021

17:54

DODIK S ORBANOM: Srpska predana primeni Dejtonskog sporazuma

Printskrin Tviter/SNSD

Balkan

DODIK S ORBANOM: Srpska predana primeni Dejtonskog sporazuma

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ukazao je danas u Banjaluci na predanost Republike Srpske primeni Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, uz poštovanje teritorijalnog integriteta BiH, pri čemu Srpska zadržava pravo na vraćanje nadležnosti u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH

Na sastanku sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja privredne saradnje Republike Srpske i Mađarske, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, prenosi RTRS.

Orban je rekao da je za Mađarsku važna stabilnost i mir u regionu zapadnog Balkana, te da akcenat treba staviti na unapređenje odnosa na svim nivoima, te na privrednu saradnju.

Sastanak srpskog člana Predsedništva BiH i premijera Mađarske, kojem su prisustvovali predsednik Vlade RS Radovan Višković i ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, protekao je u prijateljskoj atmosferi, dodaje se u saopštenju.

Kako prenose banjalučki mediji, Višković je ocenio je da je sastanak sa Orbanom, na kojem je razgovarano o svim interesantnim temama, veoma značajan za Srpsku.

"Razgovarali smo o političkim i ekonomskim pitanjima, ali sam sastanak koji je trajao više od dva i po časa govori sam za sebe", izjavio je Višković ali nije mogao govoriti o detaljima, prenose "Nezavisne novine".

On je novinarima u Prijedoru rekao da je bilo reči o svim temama koje su interesantne za Republiku Srpsku, BiH i za očuvanje mira i stabilnosti na ovom prostorima.

Među temama o kojima se razgovaralo, kako je rekao, bila je ekonomska pomoć Mađarske prema Republici Srpskoj, osnivanju fonda na ovim prostorima u narednom periodu i određenim iskustvima Mađarske na planu demografije i strane ulaganje.

Višković je rekao da su on i ministar Sijarto dobili zaduženja od Dodika i Orbana da u narednom periodu u intenzivnoj saradnji realizuju sve ono o čemu su danas razgovarali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija