• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: klix.ba

08.11.2021

12:56

DA LI JE OVO NOVA PRETNJA SRBIJI? Erdogan poručio Bošnjacima da neće izneveriti poverenje pokojnog Alije Izetbegovića i da će ih zaštititi!

Reuters

Balkan

DA LI JE OVO NOVA PRETNJA SRBIJI? Erdogan poručio Bošnjacima da neće izneveriti poverenje pokojnog Alije Izetbegovića i da će ih zaštititi!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je s organizacijama oko kojih su okupljeni građani poreklom iz Bosne i Hercegovine te im je tom prilikom obrazložio svoje viđenje stanja u BiH i poručio da neće narušiti poverenje pokojnog Alije Izetbegovića i da neće dozvoliti da se ponove dešavanja iz devedesetih...

Kako piše tuski Hurijer, a prenosi bošnjački portal Klix.ba, Erdogan je napomenuo da je nedavno u Istanbulu razgovarao s predsednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Kao temu razgovora istakao je rešavanje problema u Bosni i Hercegovini. Nada se da će se sresti i s Dodikom, Komšićem i Džaferovićem. Kako je kazao, planira ih ugosti u sledećih nekoliko dana u Ankari.

- Učinićemo sve da poverenje pokojnog Alije Izetbegovića (prvog predsednika Predsedništva BiH i prvog predsednika SDA, op. a.) ne narušimo - kazao je Erdogan.

Očekuje da će uskoro biti i u jednodnevnoj poseti Srbiji ili da pozove srpskog predsjdnika Aleksandra Vučića da poseti Tursku.

Ponovio je da Turska neće dozvoliti da se u Bosni i Hercegovini desi ono što se desilo 90-ih godina. Prema Erdoganovim rečima, neće oklevati da zauzmu odlučniji stav kada to bude potrebno, piše online izdanje lista Hurijet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile

pre 2 godine

Od koga će ih štititi? Kao neke kukavice,ko ih dira? On diraju! Izem ti Balkan,i moć Zapada! Ustani legni samo bi o sukobima i vi i oni! Što kaže Sergej Trifunović u "Karali": Pun mi je više od njihovog pregrupisavanja!

GEDZA

pre 2 godine

Čovek očigledno nije informisan o broju Bošnjaka-potomaka turaka,....verovatno misli da su svi Bošnjaci potomci njegovog naroda,...... a kada bi proverio DNK istraživanja halpo grupa, video bi da većina Bošnjaka ima iste halpo grupe kao i Srbi u RS i Hrvati u zapadnoj Bosni i Dalmaciji.......

Hag

pre 2 godine

A je li to srbija ima namjeru napasti Bošnjake i BiH kada misli da je ovakva izjava prijetnja za srbiju???!!! Ako misli,onda je 100 posto prijetnja srbiji....koja bi u tom slučaju gore prošla od Armenije i Nagorno Karabaha!!!! Ili srbija misli da će ih zaštiti rusija.....hoće,naravno....kao armence....he he he Mada nema potrebe za pomoć BiH i Bošnjacima....90ih su BiH i Bošnjaci potukli i domaće pravoslavne izdajnike i srbiju!!!A srbija je tad bila vojna sila u Europi.....ali nikad nisu imali ni srce ni muda,niti će imati ;)Bošnjaci ih potukli njihovim oružjem.......

Rambo

pre 2 godine

Erdo brate,zastiticemo mi Srbe,nismo mi macji kasalj!

Bezimeni

pre 2 godine

Rane od sukoba devedesetih još su sveže,a nekima se ili "prividja" ili "prizivaju" novi rat! To normalnoh osobi nije na kraj pameti! Priče o ratu su samo u glavama nesposobnih političara koji,kao devedesetih,narodu nemaju šta pametno da ponude! Narod,verujemo,nije zaboravio krvavu,tragičnu zabludu i obećanja "bolesnih" političara!

Rokii

pre 2 godine

Braniče Bošnjake ko što su Rusi branili Srbiju od NATO-a.Teško nama budalama ovdje.

Laky

pre 2 godine

Zaštitiće ih od Bakira i njegovog lopovluka, zato je u Sarajevu nervoza. Bakir glumi vernost Erdoganu, a čim ga cimnu amerikanci on mu okrene leđa.

Normalac

pre 2 godine

Ih pretnja? Pa zar svi ne uvažavaju našeg neustavnog vladara? I otkud "pretnja Srbiji"? Kakve veze ima Srbija sa BiH? Hoćete na mala vrata da otcepljujete i povezujete.

Normalac

pre 2 godine

Ne smete da objavite komentar, a pič.ice podguzne?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija