• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

09.11.2021

21:19

BAKIR NIJE IZDRŽAO, DODIKOVI RAZGOVORI SA ERDOGANOM I ESKOBAROM IZBACILI GA IZ TAKTA! Izetbegović Srpsku optužio za aparthejd!

Balkan

BAKIR NIJE IZDRŽAO, DODIKOVI RAZGOVORI SA ERDOGANOM I ESKOBAROM IZBACILI GA IZ TAKTA! Izetbegović Srpsku optužio za aparthejd!

Podeli vest

Lider SDA Bakir Izetbegović negira tvrdnje srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, kojeg smatra uzrokom aktuelne političke i institucionalne krize u zemlji, da je međunarodna zajednica na strani Bošnjaka, tvrdi da je Izveštaj visokog predstavnika Kristijana Šmita dobro dijagnostivao stanje u BiH i krivce, kao i da je u Republici Srpskoj na delu APARTHEJD

O upravo završnoj poseti specijalnog izaslanika američkog predsednika Gabrijela Eskobara BiH, Izetbegović se slaže da je najvažniji susret bio sa Dodikom, jer Dodik je, kaže, taj koji pravi probleme.

U intervjuu za Tanjug tv., Izetbegović kaže da Eskobar u PS BiH nije govorio o susretu sa Dodikom, ali da je njegov utisak da "nešto jesu dogovorili", neko, kako kaže, "spuštanje tenzija", što je, prema njegovim rečima, bio i razlog Eskobarovog dolaska u Sarajevo.

Na konstataciju da je bilo govora o tome da se neće sastati sa Dodikom i da će doneti sankcije, Izetbegović veruje da je, kako kaže, došlo do obrta u "Dodikovom kabinetu ili Dodikovoj glavi".

ERDOGAN SADA ZNA SVE, SARAJEVO JE ŽELELO DA SE DESI SVE OSIM OVOG! Dodik sa liderom Turske: Pretnja silom ne može da reši nijedan problem!

Za Dodika kaže da je u " jakoj balkanskoj konkurenciji, prvak da menja stavove za 180 stepeni".

"On je majstor toga mora mu se priznati da uspeva da opstane u politici sa takvim obrtima, uprkos uvredama kakve izgovara", kaže Izetbegović.

Na pitanje da komentariše to što visoki predstavnik nije lično predstavio redovan Izveštaj o stanju BiH u SB UN, Izetbegović kaže da je upravo zato taj dokument privukao ogromnu pažnju i da nikada nije više čitan.

SVE SLUTI NA MILOV POVRATAK! MANDIĆ ZABRINUO SRBE U CRNOJ GORI! Niko iz parlamentarne većine ne sme praviti dilove sa DPS! DA LI TO NEKO PREGOVAEA SA...

Smatra da je Šmit u izveštaju "jako dobro dijagnostifikovao stanje u BiH i krivce", ali mu nije jasno, dodaje, zašto je Rusiji potrebno da podržava sve što Srbi rade, a sada, kaže, i u SB UN.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

Када би питали Бакира да објасни реч "апархејд" , сумњам да би знао шта значи.

Saradžogla

pre 2 godine

Бранко Живковић се представља као Бакир Изметбеговић. Србин чији предак је био један од богатих београђана са презименом Живковић. Да брука и срамота буде већа поменути предак се потурчио у време када су турци увелико напустали Србију.Од срамоте је побегао у Босну сељакајући се по тамошњим градовима.

Rade R

pre 2 godine

Ne verujem da ste vi "bošnjaci" došli sa neke druge planete, a po vašoj "teoriji" ispada da jeste! Dvadeset vekova niko nije čuo za "bošnjake" i sad odjednom se oni pojavljuju!? Odakle gospodine Izetbegoviću!? Imate li vi korene?! Ili ste stvarno "pali sa Marsa"!? Kad bude svesni, a znamo svi da znate, gde su vam koreni, možda će problemi nestati! Puno pozdrava od čoveka koji zna gde su mu koreni! Urazumite se čoveče! Možda je za vas to kasno,ja se iskrena nadam da i pak nije, ali to ne znači da trebate da trujete mlade ljude i da se ti problemi nastavljaju i čak i produbljuju! Još jednom, PUNO POZDRAVA!

Cika Sale

pre 2 godine

Potpuno tacno sta si napisao samo ja mislim da Izedbegovic ni dana nemoze ostati na vlasti ako ne rovari i odrzava tenzije to ga drzi inace je nesposoban za politiku zahvaljujuci njegovom Babu tuje gde jeste. Tipican Balkanski nazovi politicar samo da trubi i maznjava lovu sa grbace jadnog Naroda.

BAKIR SE UPLAŠIO, ČIM JE ČUO DA ĆE DODIKA PRIMITI LIČNO ERDOGAN, PROMENIO JE PLOČU! Srbi mu više nisu "crni đavoli" koji ruše BiH, a i lider Turske je dobar sa Srbima, pa...
Balkan

BAKIR SE UPLAŠIO, ČIM JE ČUO DA ĆE DODIKA PRIMITI LIČNO ERDOGAN, PROMENIO JE PLOČU! Srbi mu više nisu "crni đavoli" koji ruše BiH, a i lider Turske je dobar sa Srbima, pa...

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ima dobre odnose sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, pa i sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, izjavio je lider SDA Bakir Izetbegović i dodao da je turski predsednik "čovek kojem to polazi za rukom i da to treba iskoristiti"

08.11.2021

20:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija