• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

26.11.2021

17:42

NOVI PLAN ALBANSKIH MANJINA U CRNOJ GORI! Dritan sa Milom ruši Krivokapića?!

Beta

Balkan

NOVI PLAN ALBANSKIH MANJINA U CRNOJ GORI! Dritan sa Milom ruši Krivokapića?!

Podeli vest

Albanci u Crnoj Gori traže podršku od Demokratske partije socijalista (DPS) i Mila Đukanovića da im pomogne u nameri da novi premijer bude sadašnji potpredsednik vlade i lider URA Dritan Abazović

Ovu podršku je javno na televiziji, u emisiji "U sred srijede", zatražio lider Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj, koji je poručio da u slučaju da DPS podrži ovaj zahtev, oni ipak neće biti deo te nove "manjinske vlade".

- Manjinske partije su spremne da podrže lidera pokreta URA Dritana Abazovića da bude novi premijer. Tražimo da nas u tome podrži i DPS, a mi da napravimo vladu bez DPS. Neka je DPS podržava, ali ne kao što Demokratski front (DF) podržava ovu, jer nam takva podrška ne treba. Dajte nam jednu godinu i onda da idemo na izbore. Ova sam razmišljanja podelio i na sastancima sa međunarodnim predstavnicima - rekao je Đeljošaj.

Posle Đeljošaja, podršku Abazoviću dale su i ostale stranke manjina, Bošnjačka stranka i Albanska koalicija "Jednoglasno".

- Potpuno je jasno da je trenutna vlada izgubila podršku većine u parlamentu. Predlog koji je izneo Đeljošaj je jedno od mogućih rešenja. Pre potencijalnog formiranja manjinske vlade predstoji nam još dosta razgovora u vezi sa političkim odlukama - rekao je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

Na ovaj scenario ukazao je i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević pre samo dve nedelje kada je rekao da je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar tražio da se Đukanović povuče i podrži vladu na čelu sa Dritanom.

Komentarišući ove navode, lider DF Andrija Mandić kaže da predlagači nemaju nimalo stida da ovo izjave, jer računaju na razjedinjenost ljudi.

- Nije problem u albanskom političaru Đeljošaju, kome je blizak njegov sunarodnik Abazović, kog želi za premijera, iako ima samo tri poslanika u Skupštini. Problem je stvoren pre godinu dana kada je Abazović uz pomoć vaninstitucionalnih centara, pa čak i onih političara koje su dominantno glasali Srbi, izbacio iz vlade autentične predstavnike Srba, koji su osvojili deset puta više mandata od URA - podvlači Mandić.

Poslanik DF i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević poručio je da bi formiranje manjinske vlade na čelu sa Dritanom Abazovićem značilo prekrajanje izborne volje građana Crne Gore od 30. avgusta prošle godine.

- Ako bi se to dogodilo, to bi bilo prekrajanje izborne volje građana, jer je Abazović tokom predizborne kampanje saopštavao da neće imati bilo kakav vid saradnje sa DPS-om ni kroz manjinsku podršku ni kroz neki konkretan koalicioni aranžman i to je više pitanje za Abazovića i za DPS - poručio je Knežević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuk07

pre 2 godine

Kažu dvoje se svađaju treći koristi. Jedino Abazović zna šta hoće u toj vladajućoj koaliciji. DF, Za Budućnost. Krivokapic .Demokrate z C.G Aleksa Becic. Jeste razmišljali da moze da vam se dogodi da Abazovic stupi u koaliciju sa Đukanovicem DPS. Crnogorci svih zemalja ujedinitese sto bi bilo poželjno da vam Abazovic ne podeli funkciju sa Đukanovicem. Biće vam još gore nego što je stanje sad

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija