• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

29.11.2021

12:07

ŽURIO SAM NA OPERACIJU! Poznati lekar u Zagrebu jurcao u "poršeu", pa ostao bez dozvole!

Balkan

ŽURIO SAM NA OPERACIJU! Poznati lekar u Zagrebu jurcao u "poršeu", pa ostao bez dozvole!

Podeli vest

Zagrebački lekar dr Gzim Redžepi, kažnjen je novčano sa 5.000 kuna (oko 78.000 dinara) i oduzimanjem vozačke dozvole B katergorije na mesec dana jer je vozilom marke "porše" prebrzo jurio deonicom autoputa na karlovačkom području, navodi su nepravosnažnoj presudi, prenosi Jutarnji

Događaj se dogodio 19. septembra prošle godine u 20.41 časova, kada je dr Redžepi još bio većnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

On je u smeru Zagreba na 49. kilometru autoputa, kako je utvrdila policija, vozio brzinom od 184,2 km/h, i to na deonici na kojoj je brzina bila ograničena na 100 km/h. Nakon što mu je izmerena brzina umanjena za toleranciju, odnosno moguću grešku pri merenju, policija je utvrdila da mu je brzina iznosila 165 km/h, što je još uvek bilo za 65 km/h više od dozvoljenog.

Na policijski prekršajni nalog okrivljen je podneo prigovor. Na sudskom ročištu koje se potom održalo na Opštinskom prekršajnom sudu u Zagrebu rekao je da se ne oseća krivim. Kaže da je bio na jednodnevnom porodičnom izletu u Opatiji, a onda je primio poziv da se hitno javi na Jordanovac, gde je trebalo da učestvuje u transplantaciji pluća, a kako je koordinator tima, bio je tamo preko potreban.

- Krenuo sam natrag prema Zagrebu i veći deo puta sam zaista vozio 160km/h, jer je ograničenje bilo 130 km/h. Negde u blizini Karlovca je bio postavljen znak na kojem je brzina kretanja bila 100km/h, te su me tada zaustavili pripadnici policije. Rekao sam im da sam voljan da platim novčanu kaznu, ali da moram što pre da krenem prema bolnici. Rekli su mi da mi moraju izdati prekršajni nalog. Svestan sam potrebe pridržavanja saobraćajnih propisa, ali molim sud da uzme u obzir okolnosti zbog kojih je došlo do prekoračenja, kao i činjenicu da sam inače savestan vozač koji nema nameru da krši propise, niti se tako ponašam u saobraćaju - molio je dr Redžepi blažu kaznu, napominjući da mu je vozačka dozvola nužna za obavljanje posla, te za lične potrebe, pa moli da se to uzme u obzir kod donošenja odluke.

Sve što je dr Redžepi iskazao sud mu je zaista cenio olakšavajućim, međutim pronašao je i jednu bitno otežavajuću okolnost - on je kažnjavan za isti prekršaj. Naime, evidentiran je da je kažnjen zbog prebrze vožnje na zadarskom području u decembru 2019. godine, "stoga ne odgovara istini da bi okrivljeni bio prekršajno nekažnjavan kao što se izjasnio prilikom iznošenja obrane jer iz potvrde iz prekršajne evidencije proizlazi da je bio kažnjen", zaključio je karlovački sud.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija