• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/jutarnji.hr

03.12.2021

18:45

HRVATSKA NA NOGAMA! ‘Navucite uniforme, rasprodajte sve, kreće rat!‘ U toku VELIKO HAPŠENJE ANTIVAKSERA, pripremali haos!

Balkan

HRVATSKA NA NOGAMA! ‘Navucite uniforme, rasprodajte sve, kreće rat!‘ U toku VELIKO HAPŠENJE ANTIVAKSERA, pripremali haos!

Podeli vest

Pripadnici pet policijskih uprava na području pet hrvatskih županija privedeno je najmanje pet osoba, među kojima je i Marko Francišković, vođa antivakserskih protesta, a koji se sumnjiče da su javno podsticali terorizam, preneo je hrvatski portal Indeks

MUP je saopštio danas da se u pet županija sprovodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje počinjenog krivičnog dela Javno poticanje na terorizam.

Radi se, navodi se, o istrazi zbog sumnji u radnje kojima se podstiče na narušavanje temeljnih ustavnih, političkih, ekonomskih i privrednih ili društvenih struktura Hrvatske napadom na fižički integritet drugih osoba i javne objekte.

Današnjim radnjama obuhvaćeno je više osoba s navedenih područja koje su pod nadzorom policije, stoji u saopštenju i dodaje da će tokom narednih dana policija raditi na prikupljanju dokaza pretresom objekata, vozila i druge opreme.

Indeks nezvanično saznaje da su među privedenima Marko Francišković, jedan od govornika na nedavno održanom protestu protiv covid-potvrda u Zagrebu i Šibeniku, Natko Kovačević, teoretičar zavjere koji je 2016. godine u HRT-ovoj emisiji iznosio sulude teorije o "Bilu Gatesu koji želi pobiti Hrvate". Saznaju da je među privedenima i Denis Bašnec, koji se predstavlja kao lekar prirodne medicine, fitoteraputom, herbalistom i nutricionistom.

Reč je, dodaje se, o osobama koje su u zatvorenim grupama na aplikaciji Telegram dogovarali akcije na protestu protiv kovid potvrda u Zagrebu, a neki od njih, dodaje se, predlagali su i nasilno delovanje.

Policija trenutno pretražuje njihove prostore, vozila i traže oružje, mobilne telefone, računare, USB stickove i ostali materijal koji bi im bio od pomoći u istrazi.

Na mrežama se pojavio video u kojem Francišković i Kovačević analiziraju aktuelno stanje u Hrvatskoj, a Fancišković kaže:

- Šaljem poziv svim Hrvatima i u zemlji i inostranstvu da se priključe borbi. Prodajte sve što imate, dođite u domovinu, dođite u borbu. Novce, imovina, sve će ionako biti izgubljeno. Nemojte imati sumnje. Ostavite sve i zaboravite bilo kakve opcije umerenog ili mirnog rešenja, nema toga. Oni su nama objavili rat do istrebljenja i do potpune pokornosti. Mi imamo pravo i obavezu da branimo sebe i svoje porodice, to niko nema pravo da ospori. Ne može Sabor ni američki Kongres promeniti objavu Boga. Imamo pravo braniti svoje porodice pred terorom koji dolazi. Tu nema odstupanja. Zlotvorima i izdajnicima želimo suditi za sve zločine!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Antun cupak

pre 2 godine

Немојте више писати о овоме,ако чују ови наши анти свачега побећиће из земље!!!!????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija