• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

06.12.2021

08:48

NIJE BILO EKSPLOZIVA! Prvi podaci iz istrage o autobusu smrti u Bugarskoj!

Tanjug/AP

Balkan

NIJE BILO EKSPLOZIVA! Prvi podaci iz istrage o autobusu smrti u Bugarskoj!

Podeli vest

U autobusu "Besa transa", koji je 24. novembra izgoreo u Bugarskoj, nije bilo eksploziva, kaže bugarski istražitelj Marijan Marinov

Istražitelj radi na rasvetljavanju te tragedije koja se dogodila u blizini bugarskog grada Pernik, u kojoj je stradalo 45 putnika, uglavnom Albanaca iz Severne Makedonije, dok je sedmoro povređeno, prenosi B 92.


On je rekao da se očekuje da će istraga potrajati, dok prvi podaci, prema njegovim rečima, pokazuju da su prve varnice možda nastale nakon kontakta gvožđa sa trotoarom kada je tom prilikom od udarca eksplodirala cisterna za ulje.

Foto: AP/Tanjug


Navodi da je autobus snažno udario u trotoar prednjim delom sve do guma i prednjih vrata, da je plastični rezervoar potpuno uništen, a da je to dovelo do požara koji je spalio autobus u roku od 10 minuta.

Foto: AP/Tanjug


Istražitelj je rekao da je autobus star i remontovan u Turskoj i da mu je sva oprema zamenjena, iako je navedeno da je proizveden 2007. godine, izgledao je kao model 2018.

Foto: Tanjug/AP

Marinov je negirao da je u autobusu bilo i cisterni sa benzinom ili drugim švercovanim eksplozivom.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Reuters

 

Foto: (Lubomir Benkovsky/Bulphoto Agency via AP

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija