• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo/Mediji

14.12.2021

22:05

KLJUČA U BiH, DŽAFEROVIĆ OD PIČA TRAŽI DA POŠALJE VOJSKU U SRPSKU! Sramotan zahtev Sarajeva upućen Britancima - DA LI JE OVO POČETAK KRAJA...

Reuters

Balkan

KLJUČA U BiH, DŽAFEROVIĆ OD PIČA TRAŽI DA POŠALJE VOJSKU U SRPSKU! Sramotan zahtev Sarajeva upućen Britancima - DA LI JE OVO POČETAK KRAJA...

Podeli vest

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je večeras, posle sastanka sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, da je u Bosni i Hercegovini potrebno povećati međunarodno vojno prisustvo

Džaferović je rekao da je "bilo kakva blokada institucija BiH neprihvatljiva" jer se, kako je naveo, njihovo funkcionisanje ne sme uslovljavati "ničime i ni od koga" , kako prenose mediji.

- Ono što smo danas mogli da čujemo je podrška jedinstvu i celovitosti BiH, reformama, evropskom i NATO putu, OHR-u i visokom predstavniku, kao i vojnoj misiji EUFOR-a - naveo je Džaferović.

On je ocenio da specijalni izaslanik za Zapadni Balkan može samo da pomogne u rešavanju problema u BiH, odnosno u smirivanju situacije.

Džaferović je rekao da je sastanak članova Predsedništva BiH sa Pičom za njega "važan, bitan sastanak", na kojem se razgovaralo o aktuelnoj situaciji u BiH.

SVET NA NOGAMA, ALI I SRBIJA! PUTIN I SI OČI U OČI, AMERI ČEKAJU EPILOG! Vašington strahuje od dila Rusije i Kine, koji bi mogao da im sruši...

Naglasio je i da je Dejtonski mirovni sporazum "jedna brižljivo komponovana ravnoteža" koju svi moraju da poštuju.

- Proizvođenje političke krize, koja može da ode i u bezbednosnu krizu nikome ne odgovara. Mir, stabilnost, reforme treba da odgovaraju svima u ovoj zemlji - poručio je Džaferović.

SRPSKA MORA DA BIRA! NEKI SE PLAŠE "IZGUBIĆEMO I OVO ŠTO IMAMO", ALI AKO POPUSTIMO - IZGUBIĆEMO I OVO ŠTO IMAMO! Pametnom sve jasno!

Kako je dodao, na sastanku se nije razgovaralo o slanju dodatnih trupa u sklopu vojne misije EUFOR-a.

- Mislim da je ovo prvi u nizu sastanaka, a tako je i kazano, koji će se održati. Ono što ja mislim, što sam rekao na sastanku, da je u BiH osim potrebe da se poštuje bez rezerve Kancelarija visokog predstavnika i međunarodno vojno prisustvo, potrebno ojačati međunarodno vojsko prisustvo. Bio bi to mali napor međunardone zajednice za veliku stvar u BiH - smatra Džaferović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 2 godine

Engleze zove? Čuj ovo pa oni da im pomažu. Pa dobro i nas će irci da zovu da napadnemo englesku. Mislim stvarno pa zar je bosna od tog Džeferovića? Pa šta će Srbi bre više tu?

micko

pre 2 godine

To su te patriote koje već par stotina godina stalno nekoga moljakaju da jim državu srede stranci a uz to su i patriote i ništa protiv nikog nemaju ... a uz to da se ne zaboravi vrebaju svaku priliku da se pridruže svakom okupatoru do sada i da udare na svoj narod druge vjere ... a patriote samo take i puna jim usta bosne još od osmanlija ....

mihail

pre 2 godine

Odluke Ustavnog suda, vojsak BiH sa vecinskim muslimanskim zastupnistvom , prenos nadleznosti na BiH samo su neki uzroci i vidne politike koje su prouzrokovale reakciju srba i hrvata. Ne ide Dzaferovicu Alijina politika u BiH Tu je kraj.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija