• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/index.hr

15.12.2021

14:33

"TO RECI MILANOVIĆU, KUKAVICO JEDNA!" Haos u hrvatskom Saboru, vri i na ulici tokom glasanja sanckija zbog kovid potvrda! /VIDEO/

Printskrin HRT

Balkan

"TO RECI MILANOVIĆU, KUKAVICO JEDNA!" Haos u hrvatskom Saboru, vri i na ulici tokom glasanja sanckija zbog kovid potvrda! /VIDEO/

Podeli vest

Haos u hrvatskom Saboru i protest u Zagrebu zbog zakona o kovid potvrdama!

Na Markovom trgu u Zagrebu održava se protest nazvan Bedem ljubavi. Protestuju ljudi koji poručuju da ne daju svoju decu. Razlog protesta je izmena Zakona o zaštiti građana od zaraznih bolesti koje je danas Sabor izglasao, ali protestanti to povezuju s teorijama zavere da "dolaze po njihovu decu". Protest prate brojni pripadnici policije.

Kraj jesenjeg zasedanja hrvatskog parlamenta obeležio je danas totalni haos pošto su poslanici glasali o dva najvažnija zakona - o zaštiti građana od zaraznih bolesti, kojim se uvode sankcije u iznosu od oko 4.000 do 6.600 evra za lokalne čelnike i odgovorne osobe koji ne poštuju odluku o kovid potvrdama za ulazak u državne i gradske institucije i o sukobu interesa.

Predsednik sabora Gordan Jandroković je podelio niz opomena, dok su mnogi dobili i zabranu govora. Posebno je burno bilo među opozicionim poslanicima Mosta, koji su se sukobili sa SDP-ovim Peđom Grbinom, pri čemu su pale i teške reči.

„Parazitima pružam ruku saradnje, izađite za govornicu i pozovite građane da se vakcinišu, pa ćemo ih i mi pozvati da podrže referendum, sram vas bilo!', vikao je Grbin.

„To reci Milanoviću, kukavico jedna, lepo si pevao Tompsonove Čavoglave”, vikali su mu Nikola Grmoja i Miro Bulj.

 

 

 

- Vi ste političke kukavice i HDZ u starkama - uzvratili su Selak Raspudić i Grmoja Sandri Benčić koja je Most opisala kao ekstreme.

- Suočeni smo s dva ekstrema - jedan je ovo što govori Bulj i njegovi kolege koji se protive vakcinaciji, a s druge strane je HDZ koji odbija da primeni članak 17. Ustava koji se odnosi na vanredno stanje, kazala je Benčić.

Ovo je jedan od najsramotnijih dana u Saboru, izjavila je Selak Raspudić.

Nikola Bartulica (Domovinski pokret) rekao je da prema njegovom mišljenju vladajući ne žele biti do kraja iskreni. 

- Čujemo da se razmišlja i o kOVID potvrdama i za decu. To je jedna novost. A sve vreme slušamo da se ove mere neće odnositi na decu. Sada vidimo da to baš i nije tako. 

Mostovci su se sukobili i s Miloradom Pupovcem koji ih je prozvao da su "šegrti smrti".

- Što da vam kažem, mene ne zanimaju HDZ-ovi šegrti koji parazitiraju na epidemiji, uzvratio mu je Božo Petrov.

- Vi niste šegrti ni ovoga ni onoga nego šegrti smrti, kazao je Pupovac koji kao i drugi zastupnici dobio tri opomene i oduzeto mu je pravo govora.

Sankcije za nepoštovanje kovid potvrda izglasane su sa 77 glasova, pre glasanja je zatražena pauza, a onda su se poslanici posvađali svi sa svima, preneli su hrvatski mediji.

Mostov poslanik Miro Bulj je rekao da je zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti prevara, kao i da su kovid potvrde protivustavne. Ovim se, kazao je, ubija demokratija i osnovna prava slobode, te pozvao građane da izađu i ptopišu inicijativu Mosta za pokretanje referenduma protiv kovid potvrda.

Istovremeno, ispred zgrade parlamenta okupila se grupa građana koja protestuje protiv kovid potvrda i poziva predsednika Zorana Milanovića da ne potpiše izmenjeni Zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti. Poslanici će od danas biti na pauzi od mesec dana, a u klupe će se vratiti 15. januara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija