• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.01.2022

12:49

HRVATI BEZ GRAMA STIDA I SRAMA! Opet smeta NEŠTO VEOMA VAŽNO ZA SRBE, provokacija dovela do toga da ih Stanivuković postavi na svoje mesto!

youtube

Balkan

HRVATI BEZ GRAMA STIDA I SRAMA! Opet smeta NEŠTO VEOMA VAŽNO ZA SRBE, provokacija dovela do toga da ih Stanivuković postavi na svoje mesto!

Podeli vest

Postavljanje ploče majoru Milanu Tepiću u ulici koja nosi njegovo ime godinama, nije akt koji je usmeren protiv bilo koga, pa ni protiv hrvatskog naroda, kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković

"Banjaluka je fokusirana na život, suživot, razumevanje i toleranciju, a to govore i mnoga dela usmerena prema svim narodima koji žive u našem gradu. Grad Banjaluka radi na legalizaciji svih verskih objekata, dali smo do sada najveću podršku Karitasu kao i Katoličkoj gimnaziji. Zašto iz Hrvatske tada nije stigla pohvala? Zašto reakcije dolaze samo u slučaju kada se nekom nešto ne dopada? Zašto svi zajedno naglasak ne stavimo na ono što nas povezuje", naveo je Stanivuković.

Reagujući na protestnu notu Hrvatske, zbog otkrivanja spomen ploče majoru Tepiću, Stanivuković za banjalučke Nezavisne novine kaže da je poznato da na istorijske događaje gledamo drugačije i verovatno ima ulica u Zagrebu ili Hrvatskoj čiji se naziv narodu u Republici Srpskoj ne dopada.

Istakao je da Banjaluka, kao Grad nema ambiciju da komšijama određuje kako će obeležavati spomen na svoje ljude iz prošlosti.

"Major Milan Tepić je svetli primer Srbina koji se zakleo na odbranu zemlje koju je branio do kraja života, svestan da bi oružje iz kasarne bilo upotrebljeno protiv srpskog naroda. Major Tepić je žrtvovao svoj život za vernost sopstvenoj državi i vojsci, postupio je viteški, onako kako se očekuje od vojnika", istakao je Stanivuković.

Dodao je da je Banjaluka grad koji odaje počast junacima, ali i grad koji je zagledan u budućnost, poštujući sve narode koji žive u njemu, a to smo, kako je istakao, pokazali mnogobrojnim dosadašnjim odlukama.

"O tome kakvoj politici stremimo u Banjaluci najbolje govore činjenice da smo nakon toliko godina ugostili gradonačelnicu Sarajeva, te pozvali u posetu gradonačelnika Zagreba", zaključio je Stanivuković.

Hrvatsko MVEP uputilo je juče protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova BiH povodom otkrivanja spomen ploče majoru JNA Milanu Tepiću u Banjaluci. Major Tepić je na početku rata razneo sebe zajedno sa skladištem oružja ne želeći da dozvoli da ono padne u ruke Hrvatske vojske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sloboda

pre 2 godine

Da se ne spominje Jasenovac i Gradiska. Ko o cemu vojnik o skracenju a kurva o postenju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija