• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer/Blic

11.01.2022

17:46

HRVATSKA POLICIJA OSTALA ŠOKIRANA KADA JE UŠLA! Evo gde su krili stotine kilograma droge!

MUP Srbije

Balkan

HRVATSKA POLICIJA OSTALA ŠOKIRANA KADA JE UŠLA! Evo gde su krili stotine kilograma droge!

Podeli vest

Rekordna zaplena velike količine kokaina i heroina odigrala se u susednoj Hrvatskoj! U dve policijske akcije, u istoj lici, zaplenjeno je čak 220 kilograma heroina iz Iraka i 62 kilograma kokaina iz Kolumbije

Hrvatska policija je u Pločama zaplenila ogromne količine heroina i kokaina. Reč je o dva nepovezana slučaja. Heroin je pronađen na jednom brodu koji je stigao iz Iraka, a kokain na brodu s rasutim teretom koji je doplovio iz Kolumbije.

 

 

Niko nije uhapšen. Policija je jutros održala konferenciju za medije o ovim otkrićima, a na stranicama su objavljeni svi detalji o akcijama.

Zaplenjeno je o 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina, koji bi na crnom tržištu dostigli vrednost od ukupno 17 miliona evra.

Inače, reč je o, dosad najvećoj zapleni heroina u Hrvatskoj, pre koje je rekordna zaplena bila ona od 140 kg heroina na graničnom prelazu Bajakovo 2015. godine. Obe vrste narkotika zaplenjene su u Luci Ploče.

Heroin je pronađen pretragom broda koji je stigao iz Iraka u luku Ploče je, prema rečima Zoran Tikvica, šef Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, rezultat intenzivnog rada i sadnje Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske s carinskom upravom i ostalim institucijama.

Foto: printscreen

Kokain

- Sve je nastavak operativne akcije u kojoj smo u prvih šest meseci prošle godine razbili dve zločinačke organizacije i prijavili nekoliko osoba - objašnjava Zoran Tikvica.

Tom prilikom je zaplenjeno ukupno 700 kilograma kokaina. U prvom slučaju koji se odnosi na zaplenu heroina 11. oktobra prošle godine je u Luci Ploče izvršena pretraga kontejnera s broda koji je došao iz Iraka. U tom kontejneru se nalazilo 80 olovnih ploča težine 250 do 300 kilograma i u 40 tih olovnih kocki pronađeno je 296 paketića droge.

Foto: MUP Srbije

Tekst potpisa

U drugom slučaju radi se o zapleni kokaina koja se dogodila 3. novembra prošle godine, kada je droga pronađena pretragom broda koji je prevozio rasuti teret iz kolumbijske luke.

- Veliki doprinos u tom slučaju dali su ronioci, koji su u gotovo nemogućim uslovima pretražili podmorja broda i tom prilikom pronašli metalni predmet pričvršćen šrafovima i magnetom. U njemu su pronađena 54 paketa kokaina - kaže Tikvica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija