• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/alo

14.01.2022

11:28

KOMŠIĆ PRED CRNOGORCIMA NAPAO DODIKA, lažni hrvatski predstavnik priziva RAT, pozvao NATO DA UĐE U SRPSKU!

Fotoilustracija/AP Photo/Reuters

Balkan

KOMŠIĆ PRED CRNOGORCIMA NAPAO DODIKA, lažni hrvatski predstavnik priziva RAT, pozvao NATO DA UĐE U SRPSKU!

Podeli vest

Hrvatski predsedavajući Predsedniištva BiH Željko Komšić pozvao je NATO trupe da izađu u povratnička mesta u entitetu RS, optužujući da je "Dodikova vlast, uz podršku Srbije i Rusije, odlučila da žrtvuje mir"

Komšić je u intervjuu za podgoričku Pobjedu rekao a će "njegova zemlja naći načina da se suprotstavi onima koji se spremaju da žrtvuju mir“. On je obeležavanje dana Republike Srpske nazvao neustavnim, a proslavu "fašističkim orgijanjem i zveckanjem oružjem".

"Oni poput Milorada Dodika i predstavnika vlasti Srbije. Predvođena Miloradom Dodikom i uz podršku vlasti Srbije i Rusije, vlast 'entiteta RS' odlučila je da žrtvuje mir," rekao je Komšić, dodajući da je proslava dana RS , 9. januara, "veoma uznemirila deo građana".

Ocenio je da je takvu atmosferu proizveo sam Dodik, koji u delu srpskog stanovništva u kontinuitetu raspaljuje "ono najgore", a po njemu je to, kako se prisetio, dodeljivanje odličja Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću.

Komšić je optužio Dodika da širi versku i nacionalnu mržnju i smatra da je već trebalo da bude u zatvoru.

Foto: printskrin RTRS

"Da ne govorim o podrivanju ustavnog poretka, što je posebna tema", dodao je.

"Ako se, dakle, u bilo koga može uprijeti prstom zbog fašističkog divljanja, to se može u Milorada Dodika", naveo je Komšić i zaključio da BiH ima mehanizme da se odbrani i da su "snage, barem kada je reč o BiH, izjednačene".

"Primarni zadatak države mora biti zaštita građana BiH koji žive pod vrstom fašističke okupacije. I ovom prilikom bih pozvao NATO trupe da izađu pre svega u povratnička mesta u entitetu RS, gde Dodikove falange prete klanjem i ubijanjem civila. Ukoliko to ne urade, nećemo imati drugog izbora nego da sami preduzimamo mere zaštite građana u tim delovima BiH," poručio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maganik

pre 2 godine

Nek ilo dodaje sa njegovim Nato trupama u Republiku Srpsku. Spremi ćemo mu vreo doček.

Sumar

pre 2 godine

Ko je ovaj"covek" kojim pravom on poziva nato trupe zašto ne prihvate istinu o svim događajima šta je bilo ko je pobio ljude na pijaci markale koliko srba je ubijeno u sarajevu ko je pobio vojnike jna u sarajevu ko je njega izabrao za svog predstavnika.... SRAMOTA

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija