• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/In4s

21.01.2022

20:50

ABAZOVIĆ OPET PAMETUJE, VRI U CRNOJ GORI Postojeća Vlada završila svoju misiju!

Balkan

ABAZOVIĆ OPET PAMETUJE, VRI U CRNOJ GORI Postojeća Vlada završila svoju misiju!

Podeli vest

Postojeća Vlada je završila svoju misiju i u narednom periodu će se morati izabrati između dva koncepta – manjinske ili tehničke vlade, ili da se skrati mandat Skupštine i ode na parlamentarne izbore, kazao je tokom večerašnjeg gostovanja na Javnom servisu, potpredsednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović

„Verujem da od ponedeljka, moguće i preko vikenda, prvo bih razgovarao sa liderima DF-a“, rekao je Abazović u razgovoru za TVCG. Rekao je da o svemu prvo treba razgovarati sa Demokratskim frontom.

Foto: Beta

Istakao je da je manjinska vlada jedna od solucija, a druga tehnička vlada koja bi pripremila izbore.

„Ni u jednoj verziji parlamentarna većina nije isključena… Narodne volje bez koalicije „Crno na bijelo“ nema“, poručio je Abazović.

Kazao je da nikad nikoga nije izdao, niti će to učiniti.

„Ali naši mandati ne pripadaju DPS-u, ni DF-u, a najmanje Demokratama“, istakao je on.

Povratka DPS-a na vlast neće biti, ponovio je Abazović.

„Ne možemo sprečiti bilo koga u parlamentu da glasa kako je predviđeno u Ustavu. Ako neko misli da treba da glasa po drugom nahođenju, mislim da moramo održati malu lekciju šta je demokatija“.

Abazović je kazao da je dvojicu demonstranata, koji su se i večeras okupili ispred zgrade RTCG-a u susret njegovom gostovanju na Javnom servisu, primio juče na razgovor i rekao im da će se pridružiti na jednom od protesta.

„Pitao sam ih – branite li izbornu volju, oni su rekli da brane. E, odbrane te volje bez naše koalicije nema, ali treba da utvrdimo šta je ta izborna volja. Građani su tražili da se pobedi DPS, da profunkcioniše demokratija, da se promeni Zakon o veroispovijesti, da se borimo protiv korupcije i kriminala i delujemo kao jedan tim.“


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija