• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji list

25.01.2022

12:46

POLICIJA U CIVILU MI JE DOŠLA, OD TADA NE JEDEM I NE PIJEM Ratni invalid o užasavajućem iskustvu sa Plenkovićem, siroti čovek je dokaz - HRVATI ĆE IĆI PROTIV RUSA, MORAJU ili...

Reuters

Balkan

POLICIJA U CIVILU MI JE DOŠLA, OD TADA NE JEDEM I NE PIJEM Ratni invalid o užasavajućem iskustvu sa Plenkovićem, siroti čovek je dokaz - HRVATI ĆE IĆI PROTIV RUSA, MORAJU ili...

Podeli vest

"Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nisi u Ukrajini" komentarisao je na Fejsbuku 49-godišnji Zadranin i branitelj Hrvoje Vrkić, reagujući na Plenkovićevu izjavu da će "Hrvatska reagovati jasno i odlučno ako Rusija napadne Ukrajinu"

Zbog njegovog komentara u subotu ga je privela zadarska policija, piše Antena Zadar. On je na kriminalističkom istraživanju završio zajedno sa 72-godišnjim Mladenom Ćustićem, čiji im je komentar sa Fejsbuka o dolasku premijera Andreja Plenkovića i njegove delegacije u Zadarsku županiju povodom obeležavanja godišnjice akcije Maslenica policiji takođe bio sporan.

Ćustić (72) je ispod najave o premijerovoj poseti Maslenici i odavanju počasti poginulim braniteljima napisao: “Treba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, niko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik”.

Oba komentatora privedena su i protiv njih je podignut optužni predlog zbog narušavanja reda i mira "vređanjem i omalovažavanjem predsednika Vlade RH Andreja Plenkovića".

Foto: Tanjug

Policija je od prekršajnog suda tražila da obojicu komentatora zadrži u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja nedela. Prekršajni sud obojicu ih je ispitao, a onda pustio da se brane sa slobode.

Vrkić, inače ratni vojni invalid, kaže kako je u šoku jer je u policijskoj stanici proveo osam sati.

- Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ne jedem ni ne pijem, narušeno je i zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen - rekao je Vrkić ističući da je pripadnik 4. gardijske brigade, učestvovao je u akciji Maslenica i peterostruko je odlikovan u Domovinskom ratu.

- Nije u redu slati tuđu decu u ratove, a kad je trebalo njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne beže odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smemo živeti u diktaturi- poručio je Vrkić, piše Antena Zadar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija