• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Kljajić

26.01.2022

07:00

LUDILO - TOTALNA POLITIČKA ŠIZOFRENIJA U CRNOJ GORI! Krivokapića ruši Dritan, a on opet napada SPC?!

Balkan

LUDILO - TOTALNA POLITIČKA ŠIZOFRENIJA U CRNOJ GORI! Krivokapića ruši Dritan, a on opet napada SPC?!

Podeli vest

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić napao je Srpsku pravoslavnu crkvu, i to u jeku inicijative za njegovu smenu koju je pokrenuo potpredsednik vlade Dritan Abazović

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić ponovo udara na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), i to u jeku inicijative za njegovu smenu koju je pokrenuo potpredsednik vlade Dritan Abazović!?!

Usred političkog haosa čiji se kraj još ne nazire, Krivokapić se opet uhvatio Temeljnog ugovora i ovaj put za njegovo nepotpisivanje optužio episkope SPC!?! Interesantno je da u isto vreme platforma Dritanove manjinske vlade sadrži momentalno potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

Manevar

Krivokapić je o Temeljnom ugovoru pričao skidajući svaku odgovornost sa sebe i optužujući čelnike SPC.

- Temeljni ugovor sa SPC nije potpisan, ali ne zbog Zdravka Krivokapića, nego zbog političkih igara istoričara, analitičara... Ali bogami i nekih episkopa koji ne žele da taj ugovor bude potpisan - rekao je Krivokapić.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

ZA SVE MU DRUGI KRIVI Zdravko Krivokapić

Ovo nije prvi put da aktuelni crnogorski premijer izvrdava istinu o Temeljnom ugovoru. Krivokapić je prošle godine u maju došao u Patrijaršiju u Beogradu, gde je trebalo da bude potpisan ugovor, ali je patrijarhu Porfiriju i vladikama iznenada rekao da će to učiniti tek nakon izbora novog mitropolita crnogorsko-primorskog. I nakon toga je nekoliko puta promenio vremenske odrednice za potpisivanje, a tražio je i izmene delova ugovora koji se lično njemu nisu sviđali.

Sve za fotelju

Krivokapić udara na SPC u maniru Mila Đukanovića samo da bi sačuvao svoju fotelju

Dražen Živković

Prema oceni verskog analitičara Predraga Đokića, ovo je još jedan Krivokapićev 'bedni politički manevar'.

- Ne vidim nikakav problem u potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC niti bi bilo koji episkop imao išta protiv toga. S tim ugovorom bi se doslovno odbranile srpske svetinje u Crnoj Gori. Ali sve ovo što se dešava i Krivokapićevo ponovno optuživanje drugih zbog nepotpisivanja jeste samo bedan politički manevar i nastavak politike Mila Đukanovića koji se odnosi na Srbe. To jeste negativna kampanja i ponižavanje Srba i na neki način Srbe prikazuje kao drugorazredni narod - naglašava Đokić.

Dritan Abazović pozvao DF na razgovor!

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, koji traži podršku za svoju manjinsku vladu, pozvao je na razgovor i Demokratski front (DF).

- Očekujem da ćemo započeti razgovore sa DF. Kontaktiraću s Andrijom Mandićem da sednemo za sto, nezavisno od toga hoćemo li naći rešenja. Svi se ponašaju korektno osim Bečićevih Demokrata i grupe oko Krivokapića. Uveren sam da će 4. februara s vladom biti sve završeno - poručio je Abazović.


Izneverio sve

Glavni i odgovorni urednik crnogorske TV Prva Dražen Živković smatra da je Krivokapić konačno pokazao pravo političko lice, koje se ne razlikuje mnogo od DPS.

- Veliki vernik, kako voli za sebe da kaže, optužuje SPC da zbog pojedinih episkopa nije potpisan Temeljni ugovor?! Ovo je samo još jedna u nizu neistina koje je Krivokapić izgovorio u poslednjih nešto više od godinu dana od kada se nalazi na čelu Vlade. Zašto narodu lepo ne kaže da je u Patrijaršiji krajem maja prošle godine slagao patrijarha pred celim Sinodom? Zašto danas udara na SPC u maniru Mila Đukanovića, samo da bi sačuvao svoju fotelju - pita Živković.

Direktor Društva za proučavanje politike Vladimir Pavićević kaže da Krivokapić svakim svojim potezom dokazuje da je izneverio i narod i Crkvu.

- Krivokapić je za kratko vreme izneverio sve građane Crne Gore, izneverio je svoje političke saborce, a SPC je čak i izdao. Faktički, on je već sada bivši premijer i sve što ovih dana radi i izjavljuje pokazuje da taj čovek nema ni trunke samopoštovanja. Da je on daleko od formata ličnosti kakva nam je bila neophodna za reformatora na čelu prve postđukanovićevske vlade u Crnoj Gori - podvlači Pavićević.

Mitropolija: Ne podržavamo manjinsku vladu!

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC poručila je juče da ne podržava manjinsku vladu i da ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama.

"Neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim. Podsećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja verskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz SPC i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja, koje se, nažalost, nije dogodilo do dana današnjeg", zaključuje se u saopštenju MCP SPC.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djurdja

pre 2 godine

Haj Zdravko, na cemu si. Posalji malo. Bas jako deluje.

Saopštenje GP URA VREĐA ZDRAV RAZUM! Tvrde da Krivokapić RUŠI SOPSTVENU VLADU... Ovo je izrugivanje inteligenciji svih crnogorskih građana!
Balkan

Saopštenje GP URA VREĐA ZDRAV RAZUM! Tvrde da Krivokapić RUŠI SOPSTVENU VLADU... Ovo je izrugivanje inteligenciji svih crnogorskih građana!

Večerašnje reagovanje GP URA, u kojem se tvrdi da premijer Zdravko Krivokapić ruši sopstvenu Vladu, i to samo dan nakon što je podnela inicijativu za smenu te iste Vlade, u kojoj sedi i njen lider, vređa zdrav razum i predstavlja nečuveno izrugivanje elementarnoj inteligenciji svih crnogorskih građana, navodi se u saopštenju iz Kabineta premijera Crne Gore

20.01.2022

21:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija