• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

02.02.2022

11:32

RUSIJA SPUSTILA RAMPU CRNOGORSKOM MUPOVCU! Ovo je odgovor na NEPRIJATELJSKI POTEZ!

Informer/Fotomontaža

Balkan

RUSIJA SPUSTILA RAMPU CRNOGORSKOM MUPOVCU! Ovo je odgovor na NEPRIJATELJSKI POTEZ!

Podeli vest

Rusija je zabranila ulazak državnom sekretaru Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Zoranu Miljaniću jer je ta zemlja pružila azil biznismenu Telmanu Ismailovu, za kojim je raspisana međunarodna poternica, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije

- MIP Rusije je 2. februara uputio notu ambasadi Crne Gore u Ruskoj Federaciji o zabrani ulaska u Rusiju državnom sekretaru crnogorskog MUP-a Zoranu Miljaniću - navodi se u saopštenju.


Ministarstvo je preciziralo da je ta mera - odgovor na neprijateljski potez koji su u oktobru 2021. godine preduzele crnogorske vlasti kada su pružile politički azil ruskom državljaninu Ismailovu, koji je na međunarodnoj poternici Interpola zbog počinjenih teških krivičnih dela na teritoriji Ruske Federacije.


Generalno tužilaštvo Rusije je u novembru 2021. uputilo zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu pravde Crne Gore da ponište odluku o pružanju političkog azila Ismailovu koji je u Rusiji optužen za organizovanje ubistava.
 

Podsetimo, Ismailov je uhapšen početkom oktobra po poternici Rusije zbog sumnje da je organizovao ubistvo dvojice preduzetnika u Rusiji. Kako je pisao portal "Crime Russia", Ismailov je nakon bekstva iz Rusija namerno izabrao Crnu Goru, koja ga je tada "štitila od izručenja ruskim vlastima".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija