• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji list

16.03.2022

20:21

ŠOK SNIMAK IZ HERSONA OTKRIVA MISTERIJU PADA DRONA U U ZAGREBU? Satelit uočili tri letelice kroz veliki dim koji se izdiže iz baze, PRILIČNO LIČE na ovu koja se srušila! (Foto)

printscreen

Balkan

ŠOK SNIMAK IZ HERSONA OTKRIVA MISTERIJU PADA DRONA U U ZAGREBU? Satelit uočili tri letelice kroz veliki dim koji se izdiže iz baze, PRILIČNO LIČE na ovu koja se srušila! (Foto)

Podeli vest

Društvenim mrežama kruže snimci iz razrušenog grada Hersona u Ukrajini

Satelitski snimci otkrili su neverovatne razmere razaranja u vojnoj vazdušnoj bazi pored grada Hersona, u kojoj su ruske snage držale svoje helikoptere i dronove.

Snimci koji su uslikane 15. marta u 1,35 sati po lokalnom vremenu prikazuju velike stogove dima kako se izdižu iz baze, na kojoj se nalaze brojni uništeni helikopteri, uz brojne manje požare koji se prostiru na širem području baze.

Osim satelitskih snimaka, napad na bazu ruske vojske potvrđuju i snimci sa društvenih mreža, nadzornih dronova, kao i protivpožarnih satelita, koji su detektovali područja visokih temperatura na lokaciji vazdušne baze.

Ono što je zanimljivo, jedan snimak otkriva da se na spomenutom aerodromu nalaze tri letelice koje prilično liče na onu koja se prošlog četvrtka srušila u Zagrebu.

Snimke je portalu The War Zone ustupila privatna firma za satelitsko snimanje Planet Labs

War Zone je u prvom tekstu i spomenuo mogućnost da su te letelice iste ili slične onoj iz Zagreba, ali posle sklonili taj deo.

 

 

Na fotografijama Planet Labsa, najveći oblak dima uzdiže se iznad središnjeg dela baze, gde se nalazi ključna infrastruktura za opremanje i održavanje letelica, a oblak je toliki da je verovatno sakrio pune razmere štete koju je naneo ukrajinski napad.

Na drugim delovima baze vidljivi su helikopteri u plamenu, kao i razoreni helikopteri koji ne gore - moguće posljedica prethodnog ukrajinskog napada koji se dogodio nedelju dana ranije, 7. marta. Cela baza je prekrivena letelicama i vozilima, no moguće je da je deo tih vozila nekad pripadao Ukrajincima, koji su ih ostavili za sobom kada su napuštali bazu.

Ukrajinske su vlasti nakon prethodnog napada objavile kako su uništile 30 helikoptera, ali nezavisni analitičari bili su skeptični prema ovim tvrdnjama, s obzirom da je šteta koja je nanesena bazi tada bila znatno manja nego u napadu ovog utorka.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija