• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

18.03.2022

12:58

PLENKOVIĆ U REBUSU: Letelica bila naoružana, ne znamo ko je lansirao!

Balkan

PLENKOVIĆ U REBUSU: Letelica bila naoružana, ne znamo ko je lansirao!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je bespilotna letilica koja se nedavno srušila na Zagreb bila namenjena da nosi oružje, ali da još uvek nije poznato odakle je lansirana

O tome je, kazao je, informisao predstavnike parlamentarne opozicije. "Preneli smo im sasvim pouzdanu i proverenu informaciju da je letilica bila naoružana, da je došlo do eksplozije, da je najverovatnije reč bila o aviobombi, biće oko toga još detalja. Pronađen je upaljač, geleri...", rekao je Plenković novinarima nakon sastanka.

Ponovili smo, kazao je, da sistem za praćenje i navođenje, radarski sistem, prati vazdušni prostor u ovim okolnostima, posebno kad nema civilnih letova nad Ukrajinom pa je u drugim delovima zgusnutiji.

- Ono što je sigurno, a to sam video posetom našem centru za motrenje i navođenje, a bio sam i u centru NATO, pouzdano znamo kada se može zabeležiti prvi put na rumunskim i radarima - rekao je premijer.

Oni koji se time bave letilicu nisu doživeli kao nešto opasno, jer refleksija je, kaže, bila slaba.

Foto: Reuters

- Važne su i aktivnosti koje se sa saveznicima sprovode ovih dana, a u pogledu kontrole vazdušnog prostora. Preleti saveznika su važna poruka sigurnosti. Saveznici su uz nas. U toku je NATO operacija Noble Shield, avioni kontinuirano polću s nosača aviona i kontrolišu nebo Bugarske, Rumunije pa i BiH - kaže Plenković.

Veruje da su kolege iz opozicije saznale važne i nove bitne informacije, kao i da je dogovoreno da se ovakvi sastanci održavaju uvek kada se proceni da je potrebno.

- Mi jedino znamo tačku na kojoj je dron prvi put uočen od rumunskih radara. Taj trenutak kad je uočen ne znači da je on tu lansiran. Možda je reč o grešci, sabotaži ili nameri. Mi zasad na to pitanje nemamo odgovor - kazao je.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija