• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.04.2022

10:17

U HRVATSKOJ OD VRTIĆA UČE DECU DA MRZE SRBE! Kod obdaništa i škola primećena JEDNA POJAVA, oglasio se Savo Štrbac, OVO JE CILJANA PORUKA...

Balkan

U HRVATSKOJ OD VRTIĆA UČE DECU DA MRZE SRBE! Kod obdaništa i škola primećena JEDNA POJAVA, oglasio se Savo Štrbac, OVO JE CILJANA PORUKA...

Podeli vest

Činjenica da se većina grafita mržnje prema Srbima u Hrvatskoj pojavila u blizini vrtića i škola je zastrašujuća, izjavio je predsednik Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac, gostujući u Јutarnjem programu RTRS


Štrbac je naglasio da odrasli koji crtaju te grafite šalju određene poruke deci.

- Već od predškolskog uzrasta deca se indoktriniraju u smeru da su Srbi i da je sve što je srpsko veliko zlo i velika opasnost po hrvatsku državu. U toj indoktrinaciji učestvuju svi segmenti društva - upozorio je Štrbac.

Štrbac je istakao da generacije koje su rođene u ratu ili nakon njega mrze Srbe više nego generacije s kojima smo odrastali u bivšoj Јugoslaviji.

- To je samo po sebi apsurdno. Da bi se dobila jedna generacija koja ne mrzi druge i drugačije, treba ih edukovati u tom pravcu, potpuno drugačijem od indoktrinacije, a za to je potrebno da se udruže svi segmenti društva. Ako ih ne vole, bar da ih podnose, da ih spremaju za suživot, što u Hrvatskoj još ne rade. To ne ide dekretima, potrebno je dosta vremena da se iskoreni mržnja prema Srbima - rekao je Štrbac.

Podaci o napadima na Srbe i grafitima mržnje koje su analizama utvrdila srpska udruženja u Hrvatskoj su verodostojni, ali nisu odraz stvarnog stanja na terenu, naveo je Štrbac.

Istakao je da je to samo deo govora mržnje i nasilja nad Srbima i dodao da, kada bi se prikupili svi podaci sa terena toga bi bilo mnogo više. Podsetimo, analizama srpskih udruženja u Hrvatskoj utvrđeno je da je prošle godine u toj državi napadnuto 26 lica srpske nacionalnosti. Zabeleženo je i 297 grafita mržnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Tamo, u toj fašističkoj tvorevini, nikada neće prestati mržnja! To je patologija, kompleks, dijagnoza! A mi Srbi samo treba da uvek budemo toga svesni, da ne dozvolimo da nas ikada više prevare, iznenade ili bilo šta što bi nas oštetilo, u svakom smislu reči! Da nam se nikada ne ponovi Jasenovac niti bilo šta slično! Mi nećemo njih da mrzimo, samo oprez sa njima, uvek treba znati sa kim imamo posla! Večno da budemo svesni da imamo posla sa ustašama i da večno upamtimo ko su ustaše!

Lude

pre 2 godine

Ahahhahahaha koji tekst majko mila. I da ovaj Štrbac kako li se zove, širi mirotvorstvo. Moš mislit.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija