• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. S.

14.04.2022

07:00

POLICIJA RS IMA DOJAVU DA SE SPREMA VELIKO ZLO! Dodika hoće da ubiju?!

Balkan

POLICIJA RS IMA DOJAVU DA SE SPREMA VELIKO ZLO! Dodika hoće da ubiju?!

Podeli vest

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik i njegova porodica dobili najveći stepen zaštite * Specijalci i oklopna vozila ispred zgrade Vlade RS

Milorad Dodik, član Predsedništva BiH, nalazi se u životnoj opasnosti i juče je dobio najveći mogući stepen zaštite, saopštila je policija Republike Srpske.

Prema zvaničnom saopštenju, informacija o ugroženosti Dodika stigla je od 'partnerskih stranih službi'. Te informacije, kažu u MUP RS, ukazuju na to da određene ekstremističke grupacije koje su poznate policiji, planiraju da ubiju Dodika. Zbog ovoga su srpski lider i njegova porodica dobili najveći stepen za zaštite, dok Dodika ispred zgrade Vlade RS u Banjaluci stalno čuvaju dva oklopna vozila 'Despot' i Specijalna antiteroristička jedinica MUP RS.

Mnogima smeta

Dodik smeta mnogima zbog toga što insistira da Republika Srpska vodi nezavisnu politiku
Radovan Kovačević, Dodikov savetnik

'Ne plašim se'

Komentarišući pretnje i pojačano obezbeđenje, Dodik kaže da je navikao na vanredne situacije i da se ne plaši nikakvih pretnji.

- Pred zoru sam obavešten da postoji informacija da je moja bezbednost najozbiljnije ugrožena. Informacije koje su mi prosledili iz MUP RS jesu uverljive i realistične... Nastojaću, i pored svega, da ove pretnje ne poremete moje svakodnevne aktivnosti. Nikada se nisam plašio, pa se ni sada neću plašiti - poručuje Dodik.

Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost, upozorava da je jasno da pretnja nije upućena Dodiku kao građaninu, već kao političaru koji se bori za opstanak RS.

Foto: printscreen/ TV Pink

Dževad Galijašević

- Ovo jeste pretnja ustavnom poretku BiH, s obzirom na to da je Dodik član Predsedništva, najvišeg organa države koji se neposredno bira na izborima. Bosna i Hercegovina je danas, nažalost, država 'Muslimanskog bratstva', koje je instrument britanske politike u islamskom svetu, ali i na Balkanu. To bratstvo legalno postoji u Sarajevu, gde nesmetano dolazi i sin Osame bin Ladena! Zapadne strukture nastoje da sruše Dejtonski sporazum i ispunjavaju sve želje Bakira Izetbegovića, 'Muslimanskog bratstva', 'Al Kaide' i Islamske države. Zvuči neverovatno, ali ovo je potpuno istinito, ovo je strašna realnost danas u Bosni - naglašava Galijašević.

SKANDALOZNO NASILJE NAD SRBIMA! Šmit suspendovao Zakon o imovini Srpske!

Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH, iskoristio je takozvana bonska ovlašćenja i poništio je Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koji je prethodno usvojila Skupština RS.

- Zakon o nepokretnoj imovini RS je u suprotnosti s odlukama Ustavnog suda BiH. Ovu zabranu ću proširiti i na raspolaganje državnom imovinom. Nakon moje odluke jedino će BiH moći da raspolaže državnom imovinom - poručio je Šmit.

Milorad Dodik, na drugoj strani, ističe da je za njega Šmit nelegalno izabran visoki predstavnik u BiH.

- Imovina RS je imovina RS. Tu ne pomažu ni bonska, niti bilo kakva ovlašćenja. Najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nemac Kristijan Šmit krčmio ono za šta su oni dali najvrednije, svoj život. Pitanje imovine rešeno je 1995. godine u Dejtonu i samo nepotvrđeni stranac kao što je Šmit može da se bavi pitanjima koja su već odavno rešena. Preporučujem mu da kupi kartu za Nemačku, ali u jednom pravcu - kaže Dodik.

Ozbiljna situacija

Radovan Kovačević, savetnik Milorada Dodika, kaže da su pretnje Dodiku izuzetno ozbiljne.

- Mile Dodik smeta mnogima zbog toga što insistira da Republika Srpska vodi nezavisnu politiku i što ne pristaje da se uklopi u mozaik nekog stranog moćnika. Dodik uporno insistira da vodi politiku isključivo u interesu naroda i građana RS. Prema svim dostupnim informacijama, ekstremističke grupe će pokušati da uklone Dodika. Cilj im je da ga sklone iz izbornog procesa, a izbori su zakazani za 2. oktobar - uveren je Kovačević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija