• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Klix.ba

16.04.2022

08:51

"Ko govori da neće biti poskupljenja, ne govori istinu!"

Reuters

Balkan

"Ko govori da neće biti poskupljenja, ne govori istinu!"

Podeli vest

Nakon što su iz RS-a poručili da do juna neće biti promena cene brašna na policama u supermarketima, predsednik Udruženja poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo kaže da je u Federaciji u ovakvoj situaciji nemoguće fiksirati cene

Bićo je kazao da je nezahvalno prognozirati cene pšenice, brašna i drugih proizvoda u Bosni i Hercegovini i da ne može govoriti ni o zalihama koje država poseduje jer je to, kako je kazao, državna tajna.

"Mislim da nemamo dovoljno i ko govori da neće biti poskupljenja ne govori istinu, to vidim i ja i građani Bosne i Hercegovine. Nemamo dovoljno kapaciteta da mi vršimo zasad. Usmereni smo na uvoz većim delom, a kada ova žetva bude završena, videćemo gde stojimo. Moramo zabraniti izvoz, kako bismo mogli da se oslonimo na svoju proizvodnju brašna", kazao je Bićo.

Dodao je kako je to vidljivo na svim proizvodima na tržištu, a posebno na mleku gde poljoprivrednici beleže velike gubitke. Ističe kako država i entitetske vlade treba što više novca da usmere ka poljoprivredi kako imali svoju stabilnu proizvodnju.

"Mi nismo previše usmereni na uvoz, nego smo totalno zavisni od uvoza. Piletine je dosta bilo u domaćoj proizvodnji, ali to opet zavisi od drugih proizvoda koje uvozimo i imamo promene cena na tržištu. Nikad nije kasno da se pomaže poljoprivredi, a sredstva koja se izdvajaju moraju biti dva puta veća kako bismo imali održivu proizvodnju. Ovo sada samo održava proizvodnju, a da bismo je digli, moramo više ulagati", pojasnio je Bićo, uz zaključak da Federacija nije toliko jaka da bi mogla da podnese poskupljenja koja se dešavaju, da je zavisna od celokupne situacije i tako će biti dok ne bude imala zadovoljavajuću domaću proizvodnju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija