• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

15.05.2022

19:53

DA LI JE VAMA U ZAGREBU DOSADILO DA SE PETLJATE U NAŠE POSLOVE I STALNO PREKO NAŠE OGRADE I PLOTA VIRITE... Prestanite, to nije u redu!

Balkan

DA LI JE VAMA U ZAGREBU DOSADILO DA SE PETLJATE U NAŠE POSLOVE I STALNO PREKO NAŠE OGRADE I PLOTA VIRITE... Prestanite, to nije u redu!

Podeli vest

Član Predsedništva BiH Željko Komšić poručuje da je hrvatski premijer Andrej Plenković mnogo uspešniji u nanošenju štete interesima BiH, nego hrvatski predsednik Zoran Milanović

Komšić je za HRT rekao da Milanović koristi BiH u sukobu sa Plenkovićem i HDZ-om "na način da Plenkovića pokaže nesposobnim oko položaja Hrvata u BiH", prenosi Klix.ba.

- Neću da budem u toj vašoj unutrašnjoj igri. Plenković jako dobro stoji u Briselu, on može pokrenuti Brisel, a za nas u BiH više štete ima ono što radi Plenković i HDZ nego što izjavljuje Milanović - naveo je Komšić.

On je dodao da relativno dugo poznaje Milanovića, ali da "nikad nisu bili jarani".

Na pitanje da li je ludost insistirati na jednoj te istoj politici kada se vidi da ne daje rezultate, Komšić je uzvratio kontrapitanjem:

- Je li mudro insistirati na politici koja stalno izaziva konflikte? O tome ja govorim. Mislim da je potrebno izaći iz koncepta po kojem mi u BiH živimo. Možete ga zvati etnički ili koncept konstitutivnih naroda, koji je po meni duboko konfliktan koncept. On stalno ljude gura jedne na druge, izvor je trajnog konflikta, zavisno od situacije. Sada je politički, a možda nekad preraste u mnogo ružnije konflikte.

Foto: Fotoilustracija/AP Photo/Reuters

Željko Komšić sa Miloradom Dodikom ne ide ni na kafu

Na pitanje da pojasni izjavu da se Zagreb nikad neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, pa ni o izbornom zakonu, Komšić je odgovorio:

- Je l' vama ovde u Hrvatskoj dosadilo da se petljate u naše poslove? Smatrate li da je to možda loše, nepristojno, nediplomatski? Stalno preko naše ograde, naše tarabe, našeg plota virite i govorite što će biti. To nije u redu.

Komentarišući odnose sa predsednikom HDZ BiH Draganom Čovićem i sprskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, Komšić je rekao da sa Dodikom više ne ide na kafu.

- Ne moramo se mi ceniti ni voleti, ja s Dodikom radim, i nemam problem da radim s Čovićem. Imaju tamo zabranu njegovi ljudi kontakata sa mnom - naveo je Komšić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija