• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2022

19:54

HRVATI TREBA DA IMAJU ISTA PRAVA KAO I OSTALA DVA NARODA! Dodik upozorava: Ignorisanje preglasavanja gura BiH u nestabilnost!

Beta

Balkan

HRVATI TREBA DA IMAJU ISTA PRAVA KAO I OSTALA DVA NARODA! Dodik upozorava: Ignorisanje preglasavanja gura BiH u nestabilnost!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ponovio je u razgovoru sa ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom da je u BiH potrebno raditi na uspostavljanju dijaloga domaćih političkih aktera, bez mešanja sa strane, s ciljem rešavanja otvorenih pitanja, među kojima je i donošenje novog Izbornog zakona

Dodik je tokom razgovora u Sarajevu istakao da Hrvati imaju pravo da zahtevaju jednaka prava kao i ostala dva konstitutivna naroda u BiH, prenosi Srna.

Ukazao je da ignorisanje preglasavanja jednog naroda u BiH, što, prema njegovim rečima, bošnjački politički predstavnici uporno rade, samo gura BiH u nestabilnost i dugoročnu destabilizaciju.

Dodik i Dendijas su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i ukazali na potrebu njenog unapređenja, s obzirom da za to ima prostora, a bilo bi na obostranu korist, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Dodik je zahvalio grčkom ministru za podršku koju njegova zemlja pruža zemljama Zapadnog Balkana na putu ka EU.

- Predani smo održavanju dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama Zapadnog Balkana kroz politički dijalog i razne inicijative i forume, kao i kroz bilateralne susrete, uvažavajući zajedničke interese - naglasio je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin

pre 1 godinu

Zašto srbi i hrvati ne podele bosnu i završe priču.srbima 60% i da stavimo tačku.bošnjacu neka biraju gde će.ionako su nekad bili hrišcani.

DODIK: Napredak BiH ka EU ne blokira Srpska, već SDA
Balkan

DODIK: Napredak BiH ka EU ne blokira Srpska, već SDA

Stavovi političke grupacije koja deluje u okviru Evropskog parlamenta nisu i ne mogu biti obavezujući za Republiku Srpsku, ali je simptomatično da podržavaju politiku muslimanske SDA, jer poruke koje dolaze su iste, poručio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik

01.06.2022

14:08

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija