• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.06.2022

23:00

Oglasio se Dodik iz Istanbula, pa poručio: Sa Čavušogluom rehabilitovana ideja trilaterale!

Tanjug/Jadranka Ilić

Balkan

Oglasio se Dodik iz Istanbula, pa poručio: Sa Čavušogluom rehabilitovana ideja trilaterale!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras posle sastanka sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom u Istanbulu da je tokom susreta rehabilitovana ideja susreta predsednika Srbije, Hrvatske i predstavnika BiH sa turskim predsednikom

- Ponovo smo rehabilitovali jednu staru temu, a to je da se putem trilateralnog sastanka na kojem bi s jedne strane bili (Redžep Tajip) Erdogan kao predsednik Turske, Zoran Milanović, kao predsednik Hrvatske i Aleksandar Vučić, kao predsednik Srbije, te trojica predstavnika srpskog, hrvatskog i bošnjackog naroda iz BiH nađe dodatna energija i volja da napravimo određen dogovor koji bi dodatno stabilizovao situaciju u samoj BiH - poručio je Dodik.

On je naglasio da je na sastanku bilo reči i o infrastrukturnim projektima, a prva tema bila je, kako je naveo, auto-put Sarajevo-Beograd. Dodik je ocenio da će biti mnogo problema u snabdevanju hranom i energijom i dodao da u BiH, odnosno u Republici Srpskoj i FBiH treba razgovarati o tome kako da se naprave određene robne zalihe prvenstveno nafte i nekih osnovnih sirovina i prehrambenih proizvoda.

Nezaobilazna tema, kako je naveo, bila je procena i ocena političke situacije u Ukrajini.

- Moram da kažem da sa Turskom delimo značajne stavove i vrednosti. Cenimo da nema potrebe da se bude na bilo čijoj strani, da treba biti na strani mira, da treba gledati poziciju svoje zemlje - naglasio je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH poručio je da je ranije razgovarao sa Erdoganom da kada dođe u BiH, osim Sarajeva, poseti i Banjaluku.

- Ovo je bila prilika da to rehabilitujemo. Erdogan je veliki državnik velike stabilne zemlje koja poprima sve znacajniju ulogu i mislim da je veoma važno da sa njim imamo uspješan dijalog po svim pitanjima - ocenio je Dodik.

Čavušoglu je na Tviteru posle sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH poručio da je tokom susreta bilo reči o dešavanjima u našem regionu, posebno u BiH.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija