• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.06.2022

21:26

HRVATI PODVILI REP! Neće blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO! Ovako izgleda POLITIKA NA DUGME!

Beta

Balkan

HRVATI PODVILI REP! Neće blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO! Ovako izgleda POLITIKA NA DUGME!

Podeli vest

Hrvatska ipak neće blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO

O ulasku Finske i Švedske u NATO piše se već mesecima, a osim Turske, koja je bila najglasnija u protivljenju ovakvoj odluci, i predsednik Hrvatske Zoran Milanović najavljivao je da će se pridružiti ovoj inicijativi. Međutim, Hrvatska je ipak pristala da ove dve zemlje postanu članice NATO.

Podsećamo, Hrvatska taktika bila je da kao članica NATO-a spreči ulazak Finske i Švedske u NATO savez, sve dok se ne promeni izborni zakon u Bosni i Hercegovini, pita se hrvatski Jutarnji list.

Prema rečima Milanovića, njihova država treba da uslovljava ovakvu odluku kako bi dobila nešto za sebe. 

Milanović, koji inače nema formalnu moć da to i sprovede (dozvolu za proširenje Severnoatlantskog saveza ratifikovaće Sabor, a ne predsednik države), mogao bi da na NATO samitu na kojem će se razmatrati prijem Finske i Švedske uloži veto.

Od svega toga desilo se jedno veliko ništa. Kada pritisnu ostale članice, hrvatska politika je "na dugme, po komandi". Veži konja gde ti gazda kaže. 

Tako se još jednom pokazalo kakva se politika vodi u komšiluku.

I premijer Plenković bio skeptičan

 

Premijer Andrej Plenković je skeptičan da će to Milanović zaista i učiniti:

- Neka on odmah blokira, kao neko ko sedi na NATO samitima. Zašto pušta Sabor da to učini ako je frajer - zapitao je premijer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 1 godinu

Ustaše najveći dupelizci i poltoni u svetu !!! Prodali bi rođenu majku i svoju decu za šaku evra a bogami i dupe svoje bi dali za kikiriki !!!

ratko

pre 1 godinu

ma koji su oni u svemu tome obicni piceki,da igraju kako im ti nacisti sviraju mada su i sami ustase i ptipadaju tom olosu

milovan

pre 1 godinu

Hrvati ce blokirati NATO.??? Pa kada su misevi i EU prosjaci mogli nesto blokirati.?? A NATO im napravio drzavicu. I sada bi oni da blokiraju. ha ha ha ha

Rade R

pre 1 godinu

Ma Hrvati "baš vode samostalnu politiku"! "Sila"! "Skroz su ravnopravni u NATO-u"! Smradovi obični!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija