• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTRS

11.07.2022

11:25

"PLANOVI ZA UKIDANJE SRPSKE..." MA, LEGENDE, NIŠTA OD TOGA DOK POSTOJI SRPSKO JEDINSTVO! Burna reagovanja na vest o "pojačanom britanskom prisustvu u BiH", zna se šta najviše boli London, ali srpska pozicija je jasna!

RTRS photo

Balkan

"PLANOVI ZA UKIDANJE SRPSKE..." MA, LEGENDE, NIŠTA OD TOGA DOK POSTOJI SRPSKO JEDINSTVO! Burna reagovanja na vest o "pojačanom britanskom prisustvu u BiH", zna se šta najviše boli London, ali srpska pozicija je jasna!

Podeli vest

Povodom saznanja ATV-a da je pojačano britansko prisustvo u BiH rezultiralo planovima o ukidanju Srpske i smenama njenih funkcionera, iz Srpske brojna reagovanja

Predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da ne može doći do ukidanja Republike Srpske sve dok postoji srpsko jedinstvo. Stevandić je istakao da ne može doći do ukidanja Srpske sve dok je veliki broj racionalnih ljudi i u opozicionim i vladajućim strankama u Srpskoj.

- Za realizaciju takvog plana neophodno je stvoriti alternativu u Republici Srpskoj, a objektivno ona u Srpskoj ni u poziciji predsednika Republike, ni predsednika Vlade, ni srpskog člana Predsedništva BiH, ni skupštinske većine, ni većine rukovodstva po gradovima i opštinama - ne postoji - rekao je Stevandić.

 

 

Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da, ukoliko zaista postoji namera za ukidanje Republike Srpske, onda to pokazuje da se određene države Evrope opredeljuju za rušenje međunarodnog poretka jer je Dejtonski mirovni sporazum deo međunarodnog poretka.

- Deluje potpuno vanrazumno jedna takva inicijativa, ako je ona uopšte i tačna.

Ukoliko bi neko želio da razvije takav scenario na ovom prostoru, kaže Đokić, to bi značilo duboku krizu. Predsednik Narodne partije Srpske Darko Banjac izjavio je da strani faktor ne odustaje od svojih ciljeva da fašističkim metodama natera jedan narod na ono što neće i ne želi.

Politički analitičar iz Beograda Aleksandar Pavić izjavio je za da najnoviji izveštaj o britansko-američkom planu za ukidanje Republike Srpske treba tretirati krajnje ozbiljno i poručiti ambasadorima tih zemalja da je i sam nagoveštaj bilo kakvog pokušaja korišćenja nasilja protiv Srpske apsolutno neprihvatljiv.

- Ovaj izveštaj ATV-a treba shvatiti ozbiljno zato što su očigledne namere Amerikanaca i Engleza, na prvom mestu, zajedno sa Nemcima da ukinu Republiku Srpsku jer više ne mogu da je tolerišu kao nezavisnog faktora koji neće da osudi Rusiju, blokira uvođenje sankcije Moskvi u vreme kad im je to od najveće važnosti i državnog interesa i što blokira ulazak BiH u NATO - rekao je Pavić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
savakiwi

pre 1 godinu

Neka Bosanski Srbi ukinu Veliku Britaniju a proglase nezavisnu Škotsku i Republiku Irsku.

ewfw

pre 1 godinu

Smrdljivi genocidasi ce opet biti bombardirani od NATO saveza da ce se vratiti u kameno doba pijana poturad zlocinci servi

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija