• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

27.07.2022

09:43 >> 13:06

POSLE USTAŠA I ĐUKANOVIĆ NAŠAO POVODA DA UDARA PO SRBIJI I VUČIĆU! Još jedno skandalozno Milovo obraćanje!

Balkan

POSLE USTAŠA I ĐUKANOVIĆ NAŠAO POVODA DA UDARA PO SRBIJI I VUČIĆU! Još jedno skandalozno Milovo obraćanje!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da će crnogorskom premijeru Dritanu Abazoviću "suditi birači, sudovi i istorija" ukoliko bude vodio politiku koja je protiv interesa Crne Gore, a onda se po ko zna koji put ostrvio na Srbiju

Đukanović je za vojvođanski portal Autonomija rekao da je kritičan prema vladinom manevru da prethodno usaglašenim prioritetima, koji se tiču dobre dinamike na evropskom putu, "veoma brzopleto pretpostavi temu potpisivanja Ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC)".

Rekao je da i u Crnoj Gori i u susedstvu ima dosta onih onih koji ne žele da vide Crnu Goru kao stabilnu, građansku, prosperitetnu državu i članicu EU.

- Ovim manevrom vlade oni su dobili poklon iz svojih istorijskih snova. Šta god da je bio motiv za to, bilo kom državnom organu ili pojedincu, istorijsku odgovornost neće moći da izbegne - poručio je Đukanović.

Rekao je da je mnogo toga spornog u ugovoru sa SPC, pre svega jer je usvojen na brzinu i iza leđa javnosti, zatim "istoriografski falsifikati, laži kojim SPC, kao najopakiji instrument velikosrpskog nacionalizma i ruskog imperijalizma na Balkanu, pokušava da pomogne krađu crnogorske istorije".

Predsednik Crne Gore dodaje da je i puno normi iz tog ugovora u sukobu sa Ustavom i sistemskim zakonima Crne Gore.

- I da ponovim - sve to razaranje Crne Gore pokušava da legitimiše Vlada Crne Gore - kazao je Đukanović.

Foto: printscreen

Milu Đukanoviću je i Otvoreni Balkan "sporan"

On je kao "veoma sporan" ocenio i projekat Otvoreni Balkan, jer je reč o alternativnom scenariju za budućnost Zapadnog Balkana izvan EU.

- To nam ne treba, treba nam članstvo u EU - rekao je.

- Oni koji ne vide naš region u Evropi, ne vide ni multietničku demokratiju na Balkanu. Njima se dopada ideja promena granica, etničke i verske homogenizacije u okviru uvećanih država. Kao i obično, sve kreće tradicionalno sa srpske strane, ovog puta "srpskim svetom". A nastavlja se, po automatizmu, istim takvim velikodržavnim ludorijama - rekao je Đukanović.

On je ocenio da je autorima ideje Otvorenog Balkana cilj nestanak Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Severne Makedonije i dodao da bi se to sigurno završilo „ratom i još ponekim genocidom“.

Na pitanje da prokomentariše izjavu premijera Crne Gore Dritana Abazovića koji je, nakon posete Beogradu, izjavio da je tom "istorijskom posetom" uspeo da "resetuje" odnose dve države, Đukanović je upitao "da li jedna, bilo koja poseta, može da resetuje odnose kontaminirane gotovo dva veka".

Prema njegovim rečima, Srbija već dva veka ima „hegemonističku ulogu“ na Zapadnom Balkanu, koja je „providno upakovana u zabrinutost zvaničnog Beograda za ugroženost Srba u regionu“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ero

pre 1 godinu

Setio se Milo birača.Birači su ti koji su i njemu presudili i tek će presuditi.

Rade R

pre 1 godinu

Milo govno! Govno ostaje govno i kako vreme prolazi sve više smrdi!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija