• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

02.08.2022

13:11

(VIDEO) KRITIČNO KOD NJIVICA, VATRA SE OTIMA KONTROLI! Zapalilo se i rastinje na NJivičkom putu, pobesnela buktinja se bliži kućama, panika među turistima! (VIDEO)

Printskrin RT Herceg Novi

Balkan

(VIDEO) KRITIČNO KOD NJIVICA, VATRA SE OTIMA KONTROLI! Zapalilo se i rastinje na NJivičkom putu, pobesnela buktinja se bliži kućama, panika među turistima! (VIDEO)

Podeli vest

Požar koji je buknuo jutros u Njivicama kod Herceg Novog se širi, a prema rečima komandira Službe zaštite i spašavanja Zlatka Ćirovića, situacija nije nimalo dobra

U ovom trenutku gori nisko rastinje na Njivičkom putu, pre graničnog prelaza, a vetar koji duva razbuktava vatru velikom brzinom, javlja RT Herceg Novi.

Kako je za RTHN kazao komandir službe Zlatko Ćirović, požar je prijavljen oko 9 sati, na teren su najpre upućeni jedno vozilo i tri pripadnika, nedugo zatim priključilo se još jedno vozilo.

Na terenu je trenutno pet vatrogasnih vozila i oko 20 pripadnika službe. Ćirović ističe da je situacija kritična, jer je požar veliki razmera. Nadaju se da će uspeti da ga lokalizuju ukoliko vetar stane. Vatra je prešla Njivički put i požar se širi prema naselju, situacija je kritična.

Pozvan je Direktorat za vanredne situacije, ali prema informacijama koje nam je dao Ćirović, helikopteri su prizemljeni zbog tehničkih problema, a avion je angažovan na gašenju požara u Nudolu.

Zbog pojačane bure, koja duva od sinoć, vatra se brzo širi, plamen je stigao i do prvih stambenih objekata. Meštani su se, radi zaštite, organizovali i natapaju vodom dvorišta i put. Na sreću, vatra još uvek nije prešla preko puta.

Zbog požara zavladala je panika među turistima koji letuju u Njivicama. Saobraćajna komunikacija prema graničnom prelazu Kobila odvija se nesmetano, ali je zbog gustine dima potrebna dodatna opreznost.

Na terenu saznajemo da je ponovo kontaktiran Direktorat za vanredne situacije, tako da se uskoro očekuje dolazak helikoptera Vojske Crne Gore. Nezvanično se saznaje da će pomoć biti upućena iz susedne Hrvatske, a moguće je da će se u gašenje požara uključiti kanaderi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija