• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

18.08.2022

11:13

NOVE INFORMACIJE! Ministar zdravlja Bugarske otkrio u kakvom su stanju deca koja se danas vraćaju

Informer DN

Balkan

NOVE INFORMACIJE! Ministar zdravlja Bugarske otkrio u kakvom su stanju deca koja se danas vraćaju

Podeli vest

Dvanaest osoba, uglavnom dece, povređeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo autobus iz Srbije koji je prevozio članove folklornog ansambla Ju Lira iz Batajnice

Ministar zdravlja Bugarske Acen Medžidijev rekao je danas u izjavi za medije da je stanje dvoje dece koja su lečena u Sofiji nakon autobuske nesreće u boljem stanju.

- Ne mogu da kažem da su se potpuno oporavili, ali nisu u kritičnom stanju. Razgovarao sam sa lekarima u bolinici u kojoj su bili smešteni i ubedili su me da mogu da budu bezbedno prevezeni u Beograd - rekao je ministar.


Dvoje dece bi uskoro trebalo da bude prebačeno na lečenje u Beograd helikopterima MUP-a Srbije, a očekuje se da će let trajati oko sat vremena.

Foto: printscreen

- U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Staroj Zagori na lečenju je još troje dece koja su lakše povređena. Moguće je da će u petak i oni biti prevezeni u Srbiju - dodao je Ministar.

Ministar je takođe dodao da nijednog trenutka nije bilo pritisaka sa srpske strane oko prevoza dece za Srbiju.

- Od početka su bili tu da pruže pomoć. Srpski ministar zdravlja dozvolio je da naši timovi lekara procene kada će deca biti prebačena u njihovu zemlju - rekao je on.

On je dodao da su i roditelji dece koji su povređeni u autobuskoj nesreći u dobrom zdravstvenom stanju. - Moguće je da će osoba kojoj je amputirana noga biti duže zadržana nalečenju, jer postoji potreba za menjanjem zavoja kako se rana ne bi inficirala - rekao je Mendžidijev.

Foto: Informer DN

Podsetimo, dvanaest osoba, uglavnom dece, povređeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj na auto-putu Trakija, kada se prevrnuo autobus iz Srbije koji je prevozio članove folklornog ansambla Ju Lira iz Batajnice. Članovi ansambla iz Srbije su nastupali u bugarskom letovalištu Nesebar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija