• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/vijesti

22.08.2022

09:59

GOTOVI REZULTATI OBDUKCIJE BORILOVIĆA! Evo šta su pokazali nalazi, Kaluđerović OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO TOG KOBNOG DANA!

printscreen

Balkan

GOTOVI REZULTATI OBDUKCIJE BORILOVIĆA! Evo šta su pokazali nalazi, Kaluđerović OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO TOG KOBNOG DANA!

Podeli vest

Obdukcioni nalaz tela masovnog ubice Vuka Borilovića (34) potvrdio je nezvanične informacije – zadobio je povrede u predelu tela od pet ispaljenih projektila

Od čijeg metka je stradao – policajca ili sugrađanina Nenada Nena Kaluđerovića, utvrdiće istraga koja je u toku. To proizilazi iz odgovora Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, iz kog su objasnili da im još nisu dostavljeni obdukcioni nalazi tela deset Borilovićevih žrtava.

Obdukcioni nalaz tela Borilovića dostavljen je tužiteljki u petak, 19. avgusta, sedam dana nakon tragedije na Cetinju.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. 08. 2022. godine, u kontinuitetu preduzima brojne mere i radnje u cilju potpunog rasvetljavanja predmetnog događaja, a po naredbi tužilaštva obavljena je obdukcija i danas je dostavljen obdukcioni nalaz tela V. B, iz kojeg nalaza se zaključuje da je navedeno lice zadobilo povrede u predelu tela od pet ispaljenih projektila, dok obdukcioni nalazi za druga stradala lica još nisu dostavljani, kao ni nalazi drugih veštačenja, tako da će se tek nakon dostavljanja svih nalaza veštačenja i objedinjavanja svih dokaza moći doneti odluka u predmetu", odgovorila je 19. avgusta rukovoditeljka i portparolka tog tužilaštva, viša državna tužiteljka Lepa Medenica.

Foto: Fotoilustracija/REUTERS/Stevo Vasiljevic

Vuk Borilović

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Kaluđerović. Taj Cetinjanin tužiteljki Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina.

Tokom kravave drame u kojoj je ubio i dvoje dece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

U ubilačkom pohodu Borilovića živote su izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35). I porodica Drecun sahranila je tri žrtve komšije Borilovića – Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81).

Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) – Borilovićev ujak, ubijen dok je pokušavao da ga urazumi.

Borilović je ubio i još dve komšinice, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Foto: Privatna arhiva

Goran Đurišić

”Vijesti” su ranije objavile da policajci nisu bili obavezni, niti su smeli da čekaju odobrenje da upotrebe vatreno oružje i spreče tridesetčetvorogodišnjaka da nastavi s napadom u kom je ubio i ranio veliki broj ljudi na Cetinju.

Uprava policije tvrdi da nisu čekali, već da su oružje upotrebili kada su se za to stekli uslovi. Niko od nadležnih, međutim, ne objašnjava da li je iko stradao nakon što su prvi policajci stigli na mesto zločina.

Foto: Privatna arhiva

Milan Mitrović

Takođe, iz Uprave policije (UP) morali su u što kraćem roku, najkasnije sat ili dva nakon događaja, da obaveste javnost o dešavanjima makar osnovnom informacijom, kako bi sprečili uznemirenje javnosti. Na to u nefomalnim ragovorima ukazuju i iskusni crnogorski policajci, penzionisani, ali nijedan od njih nije želeo javno da komentariše nezapamćeni zločin na Cetinju, niti postupanje svojih bivših kolega tokom krize u naselju Medovina.

Stručnjaci za bezbednost i postupanje policije nakon nezapamćenog masakra u Crnoj Gori, ukazali su na tri ključne tačke i slabosti crnogorske policije na Cetinju, što je, kako tvrde, rezultat višedecenijske zapuštenosti bezbednosnog sistema i ulaganja i obuku redovnog – operativnog sastava policije…

Foto: Foto prntnscreen

Tekst potpisa

Prva karika u sistemu postupanja policije koja je, sasvim izvesno, tog dana zakazala na Cetinju je nedostatak jasnog protokola i procedura kako da se reaguje u visokorizičnim situacijama, kakva se desila 12. avgusta, poslije 15.30 časova.

Uprava policije, tvrdi izvor “Vijesti”, nema propisane protokole obaveštavanja, izveštavanja i uzbunjivanja, a evidentan je bio i nedefinisan sistem rukovođenja, komandovanja i izdavanja naređenja tog dana na Cetinju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija