• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/novi list

16.09.2022

12:00

HRVATSKI FITNES TRENER STRADAO U UKRAJINI! Kupio je kartu za povratak kući, poginuo navodno dok je razvozio medicinsku opremu ukrajinskoj vojsci

Printskrin/Facebook

Balkan

HRVATSKI FITNES TRENER STRADAO U UKRAJINI! Kupio je kartu za povratak kući, poginuo navodno dok je razvozio medicinsku opremu ukrajinskoj vojsci

Podeli vest

Hrvatski humanitarac iz Zagreba Andro F. (29) poginuo je u utorak u Ukrajini, u eksploziji protivtenkovske mine do koje je došlo dok je mladić navodno dostavljao pomoć ukrajinskoj vojsci

Tragičnu vest koja se proširila društvenim mrežama potvrdili su i prijatelji ožalošćene porodice, piše Novi list.

"Perspektivni mladi čovek iz Zagreba, poznat domaćim sportistima i rekreativcima kao lični trener fitnesa, smrtno je stradao u dostavnom vozilu koje je prevozilo sanitarni materijal za ukrajinske borce", naveli su oni.

Vozilo je navodno naletelo na minu na putu i pritom je ranjeno još nekoliko njegovih ukrajinskih kolega. Mladiću iz Hrvatske nije bilo spasa.

On je uskoro trebalo da otputuje kući, imao je već kupljenu kartu. Radio je za udruženje iz Dnjipropetrovska "Za heroje", koja je dostavljala zavoje i ostalu medicinsku pomoć vojsci. 

Pomagao je i u evakuaciji ukrajinskih porodica u Evropu. Devojku iz Ukrajine koju je upoznao i nene roditelje uspešno je prebacio iz ratom stradale zemlje u Hrvatsku, u Zagreb. Isto je učinio za još najmanje jednu ukrajinsku porodicu koja je takođe našla privremeni dom u Hrvatskoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kep

pre 1 godinu

Uhh, kako mene zasvrbe nešto kada pročitah da ode ovaj hrvatski "humanitarac" u deveti krug pakla zajedno sa ostalim nacistima i pedofilima...

Milovan

pre 1 godinu

To je fitnes ustasa u fašistički jedinicama fašističke ukraine. Hrvat,humanitarac i to bas u ukraini. Ha ha ha

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija