• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

23.10.2022

18:57

GUBI LI MILO PODGORICU?! ZA NEPUNA DVA SATA SVE ĆE BITI JASNO! Lokalni izbori u 15 mesta odrediće sudbinu Đukanovića i DPS, građani masovno izašli na birališta

Balkan

GUBI LI MILO PODGORICU?! ZA NEPUNA DVA SATA SVE ĆE BITI JASNO! Lokalni izbori u 15 mesta odrediće sudbinu Đukanovića i DPS, građani masovno izašli na birališta

Podeli vest

U Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Zeti, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku, danas se održavaju lokalni izbori.

U Podgorici je do 18 sati glasalo 60, 3 odsto. Na prošlim izborima koji su održani 2018 godine je glasalo 51,7 odsto.

Prema podacima Demokratske Crne Gore izlaznosti u Budvi do 18 časova je 54,8 odsto.

Do 18 časova na birališta je prema zvaničnim podacima OIK Tivat, izašlo 6.828 građana ili 57 odsto od ukupnog biračkog tijela u toj opštini.

Predsednica Opštinske izborne komisije (OIK) Kolašin Radmila Šuković kazala je da je u tom gradu, do 18 sati, svoje pravo iskoristilo 66,80 odsto upisanih birača.

Prema podacim Opštinske izborne komisije, do 18 časova u Pljevljima je glasalo 63.35 odsto ili 15.579 birača. Predsjednik Komisije je kazao da nema prijavljenih nepravilnosti na biralištima.

U Bijelom Polju je do 18 časova izlaznost na lokalne izbore 53,46 odsto.

Do 18 časova na birališta je prema zvaničnim podacima OIK Tivat, izašlo 6.828 građana ili 57 odsto od ukupnog biračkog tijela u toj opštini.

Skoro trećina ukupnog broja stanovnika Crne Gore, nešto manje od 190 hiljada, u nedelju će birati vlast u glavnom gradu.

Političkim, administrativnim i privrednim centrom države decenijama upravlja Demokratska partija socijalista predsednika Mila Đukanovića.

Protivnici dosadašnje gradske vlasti u Podgorici nastupaju u sedam odvojenih kolona. Opozicija poručuje da je cilj da DPS postane prošlost.

Očekivano, najveća bitka DPS i opozicije je u Podgorici, ali brojni analitičari smatraju da glavni grad nije slika države. Oni ističu da nikada Podgorica nije bila slika Crne Gore, već da je to uvek bio Nikšić.

Tamo je, podsetimo, DPS izgubio izbore pre godinu i po dana i u opoziciji su uvereni  da će Milo izgubiti i Podgoricu.

Na izborima u Nikšiću, u martu 2021, DPS je osvojila pojedinačno najviše mandata, ali nije uspela da formira gradsku vlast.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija