• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4SInformer

23.10.2022

22:37

DEBAKL MILA I DPS U GOTOVO SVIM GRADOVIMA! Podgorica, Zeta, Kolašin, Pljevlja, Budva, Šavnik, Plužine rekli NE Đukanoviću! Milo zadržao Bar i Bijelo polje?!

Balkan

DEBAKL MILA I DPS U GOTOVO SVIM GRADOVIMA! Podgorica, Zeta, Kolašin, Pljevlja, Budva, Šavnik, Plužine rekli NE Đukanoviću! Milo zadržao Bar i Bijelo polje?!

Podeli vest

Nezvanični rezultati lokalnih izbora u Crnoj Gori pokazuju da su DPS i Milo Đukanović pretrpeli žestok poraz u gotovo svim gradovima u kojima je održano glasanje! Osim, Podgorice, Đukanović je pukao i u Zeti, Kolašinu, Pljevljima, Budvi, Šavniku... Ako je za utehu, zadržao je Bar

Podsetimo, U Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Zeti, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku, danas su održani lokalni izbori.

Podgorica - DPS najjači, ali ne može na vlast

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je da je u Podgorici do 20 časova izlaznost 69,3 odsto birača.

Dodali su da je 2018. godine glasalo 64,4 odsto, a na parlamentarnim izborima 2020. godine 81,1 odsto birača.
Prema podacima CDT-a na obrađenih 150 od 208 biračkih mjesta, pokret „Svi za naš grad" osvojio je 39,1 odsto; Pokret „Evropa sad"- 21,4 odsto „Za budućnost Podgorice"- 18 odsto, „Može Podgorica, ovo je naš grad"- 6,1; „Pokret Preokret"- 1,8 odsto; „Idemo ljudi"- 10,6 odsto; „SNP"- 2,8 odsto i „Svetosavska"- 0,2 odsto.

Zeta poručila, neće DPS: DF - 40%, Demokrate 20%, DPS na 25%

Nezvanični podaci pokazuju da je u Zeti najveći broj glasova osvojio DF - 49,18 odsto, odnosno 16 mandata, slijedi DPS sa 25,5 odsto ili 8 mandata.
Demokrate su osvojile sedam mandata ili 21,12 procenata, dok je SNP osvojio jedan mandat, 4,19 odsto.

Bara ostaje uz Mila! DPS-SDP-LP 36,4

Opštinska izborna komisija (OIK) Bar saopštila je da do daljnjeg ne mogu dati precizne informacije o krajnjoj izlaznosti
Prvi podaci pokazuju da je koalicija DPS-SDP-LP osvojila 36,4 odsto, Koalicija Demokrate, Evropa sad i Ujedinjena Crna Gora 18,4 odsto, Demokratski front 12,4 odsto, koalicija koju predvodi URA 9,5 odsto, Socijaldemokrate 9,2 odsto, Lista Biram Bar-Biram Cnu Goru 5,8 odsto, Bošnjačka stranka 3,7 odsto, Prava Crna Gora 1,9 odsto, Socijalistička narodna partija 2,2 odsto i Stranka Pravde i pomirenja 0,5 odsto.

Debakl DPS u Pljevljima: DF trenutno na 38 odsto

Debakl DPS-a i izgubljena vlast u Pljevljima. Najjača opcija trenutno u tom gradu je Demokratski front sa 38%.
Kad se rasporede glasovi to izgleda ovako: Demokrate - PzP - UCG: 1541 glasova, Demokratski Front: 2541 glasova, Evropa SAD!: 884 glasova, Stranka pravde i pomirenja: 31 glasova, SNP - URA: 490 glasova, DPS-BS-SD-SDP: 1517 glasova
Na današnjim lokalnim izboima u Pljevljima glasalo je 70,52 odsto ili 17.342 upisanih birača.

Potop Đukanovića u Budvi, uzeo samo devet mandata

Prema podacima CDT-a Demokratski front u Budvi na čelu sa predsjednikom opštine Milom Božovićem ostvario je apsolutnu pobjedu i nije im potreban koalicioni partner kako bi vršili vlast u prijestonici turizma.
Naime, DF je osvojio nevjerovatnih 18 mandata, dok je drugoplasirani DPS sa samo 9 mandata.
Lista Dmokratska Crna Gora-Demos na čijem čelu je bio Dragan Krapović osvojila je 4 mandata dok su SNP i URA osvojile po jedan manda

DPS pao i u Šavniku, 

Demokratska partija socijalista je izgubila Šavnik.
Ovo su preliminarni rezultati:
Za budućnost Šavnika -523 glasa
Demokrate- 88 glasa
DPS - 493 glasa

U Plužinama apsolutna vlast SNP

U Plužinama su danas održani lokalni izbori, a pravo glasa imalo je 2.382 građana.
U Plužinama je izlaznost do 19 časova 79,9 odsto, pokazuju podaci Opštinske izborne komisije (OIK).
Prema podacima, Socijalistička narodna partija ostaje na vlasti u Plužinama gdje je osvojila 55.5%, dok je DF uzeo 20.6%.
Demokratska Crna Gora osvojila je oko 13% dok je koalicija DPS-SD osvojila 7.7%

DPS i partneri imaju vecinu u Bijelom Polju

Koalicija oko DPS i Bošnjačka stranka na lokalnim izborima u Bijelom Polju osvojila je 23 mandata što je ubjedljiva pobeda, saopštio je poslanik te partije Andrija Nikolic.

DPS ni u Kolašinu ne može na vlast

Metodolog Miloš Bešić kazao je u emisiji Televizije Crne Gore da, prema podacima koje on dobija iz Kolašina, DPS i partije oko te partije ne bi trebalo da uzmu više od 33 odsto glasova.
"Što se tice Kolašina čini se da je stvar gotova",rekao je Beljic.
Prema njegovim rijecima, sve ostale partije zajedno su ostvarile ubedljivu pobedu.

Ibrahimović: BS ubedljivo pobedila u Rožajama

Na osnovu 80 odsto prebrojanih glasova Bošnjačka stranka je ubjedljivo pobijedila u Rožajama, kazao je predsednik te stranke Ervin Ibrahimović.
BS je imala 19 mandata, a sada, prema preliminarnim podacima, ta stranka imace 21 ili 22 odbonika.

Socijaldemokrate zadržale Plav

Portparol Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Nikola Zirojević kazao je da ce njihov funkcioner Nihad Canović i naredne četiri godine biti predsednik Opštine Plav.
On je kazao da je koalicija "Zajedno pobjednicki za Plav" osvojila 15, a najvjerovatnije i 16 odborničkih mesta.
Rekao je da će samostalno moći da formiraju vlast.
Zirojevic je rekao da je Bošnjacka stranka osvojila oko 1.000 glasova, koalicija URA-Albanska alternativa 550 glasova, SNP oko 200 i DF 585 glasova.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija