• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.11.2022

14:41

AKCIJA MEDUZA! Pretresi i hapšenja u Baru, pali dileri droge, 4 osobe iza rešetaka!

Reuters

Balkan

AKCIJA MEDUZA! Pretresi i hapšenja u Baru, pali dileri droge, 4 osobe iza rešetaka!

Podeli vest

Policija je u Baru, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovala višemesečnu akciju Meduza koja je bila usmerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje ulične prodaje opojnih droga na području Bara



“Danas i juče su na šest lokacija u Baru izvršeni pretresi stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su podnete četiri krivične prijave protiv šest osoba od kojih su četiri uhapšene, jedna se nalazi u UIKS-u, dok je jedna trenutno nedostupna nadležnim organima”, saopšteno je iz Uprave policije, preneo je portal CDM.

Prilikom pretresa prostorija koje su koristili osumnjičeni na dve lokacije, pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem marihuane ukupne mase 44,2 grama, 132 komada tableta buprenorfina koje se nalaze na listi opijata, 19 komada tableta alprazolama, koje su takođe na toj listi, nepoznata praškasta materija, bele boje, ukupne mase 1.38,9 grama, a za koju će se nakon veštačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu utvrditi o kojoj materiji se radi.

Prethodno, tokom sprovođenja akcije, procesuirano je ukupno 11 osoba, od čega su podnete krivične prijave protiv šest osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je prekršajno, po Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga procesuirano pet osoba.

Podneta je, u okviru ove aktivnosti i krivična prijava protiv jedne osobe zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U prethodnom periodu policija je u 10 slučajeva izvršila zaplene narkotika na području Bara i Ulcinja, a ukupno je zaplenjeno 1,2 kg marihuane, 1,72 g amfetamina, 44 tablete buprenorfina, kao i devet tableta alprazolama”, navode iz Uprave Policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija