• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/24sata.hr

22.12.2022

12:15

HOROR U ZAGREBU! Dečaku (9) petarda eksplodirala u ruci, ostao bez 4 prsta!

Balkan

HOROR U ZAGREBU! Dečaku (9) petarda eksplodirala u ruci, ostao bez 4 prsta!

Podeli vest

Dečak iz Zagreba izgubio je prste leve šake kada mu je u sredu u ruci eksplodirala petarda, a nagutao se i dima. U eksploziji je izgubio četiri prsta. Lekari u Rebru pokušali su da mu spasu ruku, ali su prsti potpuno uništeni


Lekari KBC-a Zagreb po drugi put ušli su u operacionu salu kako bi pokušali da spasu šaku devetogodišnjem dečaku iz Zagreba kome je sinoć eksplodirala petarda u šaci, iako je već ostao bez četiri prsta.

To je u roku od 24 sata potvrdio zamenik direktora KBC Zagreb dr Milivoj Novak.

- Dečak je upravo ponovo ušao u salu da pokuša da što više sačuva levu ruku. Operacija bi trebalo da se završi do 13.15, kada ćemo imati konferenciju za novinare, tada ćemo videti šta dalje i obavestiti javnost o svemu. Ugroženi su i disajni putevi dečaka, sinoć smo mu jedva stavili cevčicu pre operacije. Hitna pomoć nam ga je dovezla u 19.19. Odmah smo pristupili operaciji, ali nažalost nije bilo moguće sačuvati četiri prsta, ostao je samo palac - rekao je primarijus Novak za 24 sata.

Slomljene kosti u njegovoj ruci On navodi da su mu kosti u ruci polomljene.

- Pokušaćemo da sačuvamo sve što možemo kako bi dečak imao što bolju funkciju šake, ali ovo je jedna od najgorih petardi koje smo imali prilike da vidimo. Svake godine tokom praznika primamo povređenu decu koja su stradala od petardi i drugih eksplozivnih naprava, ali ovo je jedan od najgorih slučajeva – rekao nam je dr Novak i apelovao na sve da deci ne daju petarde.

On je rekao da se u ovom slučaju radi o zaista velikoj petardi koja je morala biti dugačka deset centimetara, a zapalio ju je šibicama, što je izazvalo eksploziju. On nam kaže da će dečak morati da sačeka teško i dugotrajno lečenje, a moguće je da će za nekoliko godina pokušati da mu transplantiraju neki nožni prst, ali kaže da će više moći da sazna posle današnja operacija je završena.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija