• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

12.05.2019

17:19 >> 17:27

MOSKVA POKOPALA PLANOVE SAD, KIJEVA I NATO: Nikakve kapitulacije DNR i LNR ne može i neće biti!

Vesti

MOSKVA POKOPALA PLANOVE SAD, KIJEVA I NATO: Nikakve kapitulacije DNR i LNR ne može i neće biti!

Podeli vest

Nikakve kapitulacije narodnih republika Donjecka i Luganska ne može biti, izjavio je stalni predstavnik Rusije na pregovorima kontakt grupe u Minsku Boris Grizlov.

- Referendumi u Donjecku i Lugansku bili su odgovor na oružani prevrat, na porast neonacizma, na premlaćivanja i ubistva onih koji se nisu slagali sa novim kijevskim vlastima, na najavu i početak kaznene operacije. To je bio odgovor ljudi na grubo kršenje njihovih prava, na pretnju njihovim životima. To je bio odgovor Donbasa na agresiju sa zapada - rekao je Grizlov novinarima.

On je ukazao na činjenicu da su kasniji događaji potvrdili da su stanovnici Donbasa imali sve razloge za takvu odluku.

- Kijevska 'partija rata' nije stanovnicima Donjecka i Luganska ostavila drugog izbora, osim nezavisnosti i samoodbrane. Sve što je Donbas dobio od zvaničnog Kijeva bile su agresija i blokada. Sve što je Donbas čuo od zvaničnog Kijeva bile su pretnje i zahtevi za predaju. Naravno, neće i ne može biti nikakve kapitulacije Donjecka i Luganska. Ne zbog toga što su stanovnici DNR i LNR branili svoje pravo na život, na dostojnu budućnost, na svoj maternji jezik i neizbrisivo istorijsko sećanje - naglasio je Grizlov.

GVAIDO TRAŽI KONTAKT SA AMERIČKOM VOJSKOM! Poslao izaslanika u Vašington i poručio: SVE OPCIJE ZA SVRGAVANJE MADURA SU NA STOLU!

On je podsetio i na to da je potreba za dodeljivanjem posebnog statusa teritorijama Donjecke i Luganske oblasti sadržana u međunarodnim dokumentima: u Minskom sporazumu, odlukama "normandijske četvorke" i rezolucijama Saveta bezbednosti UN.

- Ovo je pravna realnost, nezavisno od bilo kakvih izjava ukrajinskih vlasti koje su, između ostalog, same potpisale i priznale sve te dokumente - zaključio je Grizlov.

SKANDAL JE ŠTO SU SLOVENIJA I HRVATSKA U EU, A SRBIJE NE: Lagard žestoko isprozivao Brisel i protivnike naše zemlje u Francuskoj!

U Donjeckoj Narodnoj Republici juče je svečano obeležen Dan republike. 11. maja 2014. godine u tadašnjoj Donjeckoj oblasti Ukrajine održan je referendum o samoopredeljenju regiona. Isti referendum održan je i u susednoj Luganskoj Narodnoj Republici. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija