• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

17.12.2019

18:30

(VIDEO) PENTAGON JE UPRAVO DOBIO NAJSTRAŠNIJU VEST IZ KINE, A SLEDI MU JOŠ ŠEST ŠAMARA! Peking porinuo novi nosač aviona!

Vesti

(VIDEO) PENTAGON JE UPRAVO DOBIO NAJSTRAŠNIJU VEST IZ KINE, A SLEDI MU JOŠ ŠEST ŠAMARA! Peking porinuo novi nosač aviona!

Podeli vest

Prvi kineski nosač aviona domaće proizvodnje svečano je danas predat armiji i pušten u aktivnu službu

Nosač aviona nazvan je "Šandong" po istoimenoj provinciji na istoku Kine, javila je Sinhua.

Ceremoniji predaje broda u upotrebu, održanoj u mornaričkoj bazi na ostrvu južne provincije Hajnan, prisustvovao je i kineski predsednik Si Đinping.

Nakon zvaničnog dela ceremonije, usledilo je fotografisanje, a Si se potom ukrcao na nosač aviona i izvršio smotru počasne straže.

Vlasti su saopštile da je dizajn zasnovan na prvom nosaču aviona ove zemlje "Lijaoningu", koji je kupljen kao polovan od Ukrajine 1998. godine i prilagoden potrebama Kine.

Kako su ranije pisali mediji poslednje testiranje, obavljano od 27. februara do 5. marta.

Brod, koji je nadograđena verzija "Liaoninga" - jedinog kineskog operativnog nosača - prošao je kroz sve testove i pokazao svoj komandni sistem i borbene mogućnosti, preneli su kineski mediji u aprilu. , kada je nosač prikazan i na kineskoj državnoj televiziji.

(VIDEO) ŠTA AKO SRBIJA OVO UZME OD RUSA?! NATO i Ameri pobesneli zbog Pancira i S 400, ALI DERIVACIJA 2S38 BI IH ZAKOPALA!

Brod ima radar integrisan sa jarbolom i oružani sistem postavljen na palubi. Opremljen je pistom koja ima dovoljno prostora za 32 borbena aviona J-15, šest više od svog prethodnika, pisala je tada je Raša tudej.

Nosač tipa 001A može razviti brzinu od 31 čvora ili 57 kilometara na sat i kako je najavljeno do 2035. biće ih napravljeno još šest, od čega četiri na nuklearni pogon.

Pogledajte i moć kineske mornarice!!!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija