• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

15.01.2020

21:06

PROGRESIVAN I INOVATIVAN LIDER! Ruski mediji o MIšustinu: ZAHVALJUĆI NJEMU PORESKE GRANE SU PREŠLE U REŽIM RADA "JEDNOG PROZORA"!

Vesti

PROGRESIVAN I INOVATIVAN LIDER! Ruski mediji o MIšustinu: ZAHVALJUĆI NJEMU PORESKE GRANE SU PREŠLE U REŽIM RADA "JEDNOG PROZORA"!

Podeli vest

Predsednik Vladimir Putin predstavio je kandidaturu Mihaila Mišustina, šefa Savezne poreske službe, za mesto premijera Rusije

Predlog bi trebalo da bude razmotren u Državnoj dumi, saopštila je pres služba Kremlja.

- Predsednik Vladimir Putin održao je radni sastanak sa Mihailom Mišustinom i pozvao ga da preuzme mesto premijera. Nakon što je obezbedio saglasnost, on je podneo Mišustinovu kandidaturu za mesto premijera na razmatranje u Državnoj dumi - poruka Kremlja RIA Novosti.

Ranije je premijer Dmitrij Medvedev najavio ostavku vlade u punoj snazi. Nakon toga, Putin je objavio nameru da stvori novu funkciju u Savetu bezbednosti Rusije - zamenika predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije. Medvedev će preuzeti ovu poziciju.

Trenutna vlada vršiće dužnosti do formiranja novog kabineta.

Mišustin, doktor ekonomskih nauka, rođen je 3. marta 1966. godine u Moskvi. U avgustu 1998. postao je zamenik šefa Državne poreske službe Rusije, od 1999. do 2004. - zamenik ministra za poreze i carine. Zatim je do 2006. bio šef Federalne agencije za katastar nepokretnosti, a od 2007. do 2008. bio je na čelu Federalne agencije za upravljanje posebnim ekonomskim zonama.

PUTIN SLABI NASLEDNIKA, JAČA SVOJU FUNKCIJU! Američki mediji o situaciji u Rusiji!

U martu 2008. godine otišao je u poslovni sektor, preuzevši mesto predsednika kompanije UFG, jedne od najvećih kompanija koje posluju u Rusiji u oblasti upravljanja imovinom, direktnim ulaganjima i fondovima uzajamnog ulaganja zajedno sa Deutsche Bankom.

Postavljen je za šefa Federalne poreske službe 6. aprila 2010. Odlikovan je Ordenom za zasluge za Otadžinu IV stepena (2015), Ordenom časti (2012).

Iz drugog izvora, Lenta.ru, dodajemo ovu napomenu o Mišustinu: "Svo vreme dok je radio u vladinim agencijama Mišustin je bio proglašen jednim od najprogresivnijih lidera: aktivno je uvodio nove metode rada i insistirao na automatizaciji procesa. Zahvaljujući njemu, u Rusiji su uvedeni elektronski potpisi i identifikacioni broj poreskih obveznika (TIN), a "poreske" grane su prešle u režim rada "jednog prozora".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija