• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

31.01.2020

12:36

ZBOG OVE ODLUKE KINE RUSIJA JE U ŠOKU! Kakve veze imaju koronavirus i mobilni telefoni?!

Vesti

ZBOG OVE ODLUKE KINE RUSIJA JE U ŠOKU! Kakve veze imaju koronavirus i mobilni telefoni?!

Podeli vest

Kineski proizvođači mobilnih telefona "Huavej", "Šaomi", "Vivo", "Realme", "ZTE" i "Lenovo", kao i američki "Epl" privremeno su obustavili isporuke mobilnih telefona iz Kine u Rusiju zbog koronavirusa, saopštio je ruski list "Komersant"

Kako se navodi, iz ovih kompanija su poslata pisma ruskim distributerima sa obaveštenjem da se isporuka mobilnih telefona ovih proizvođača obustavlja u periodu od dve sedmice zbog koronavirusa, a u svetlu predstojeće Kineske nove godine.

Istovremeno, ruski maloprodajni lanci mobilnih telefona tvrde da se ove mere neće odraziti na prodaju tih uređaja u Rusiji i da kupci neće osetiti deficit.

Prethodno su ruske vlasti saopštile da od 31. februara ograničavaju železnički transport sa Kinom zbog koronavirusa.

ALARMANTNO! SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA PROGLASILA VANREDNU SITUACIJU NA MEĐUNARODNOM NIVOU! Broj obolelih od koronavirusa povećao se deset puta!

Kineske vlasti su 31. decembra 2019. godine obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nove vrste upale pluća u Vuhanu, koji se nalazi u centralnom delu zemlje.

Stručnjaci su utvrdili da je uzročnik pneumonije koronavirus 2019-nCoV. Na teritoriji Kine je zbog virusa do sada umrla 81 osoba, a više od 2.744 osobe je zaraženo.

Sve o smrtonosnom koronavirusu čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Peca

pre 4 godine

Nešto sam propustio!?!? Promenjen kalendar? Sada je februar sa 31-nim danom?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija