• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

21.03.2020

19:19

RUSIJA ŠALJE BRIGADE STRUČNJAKA U NAJPOGOĐENIJE DELOVE ITALIJE! Putin poručio da će Moskva pružiti svu neophodnu pomoć u borbi protiv virusa!

Vesti

RUSIJA ŠALJE BRIGADE STRUČNJAKA U NAJPOGOĐENIJE DELOVE ITALIJE! Putin poručio da će Moskva pružiti svu neophodnu pomoć u borbi protiv virusa!

Podeli vest

Rusija će poslati u Italiju brigade ruskih stručnjaka kao pomoć u borbi protiv koronavirusa, saopštio je Kremlj

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa premijerom Italije Đuzepeom Konteom o situaciji sa koronaviruswom. Ruski lider je izrazio podršku ruskovodstvu i narodu Italije zbog teške epidemiološke situacije u toj zemlji.

Putin je potvrdio Konteu spremnost da operativno pruži svu neophodnu pomoć u borbi protiv novog virusa.

Kako je saopšteno iz Kremlja, Rusija će isporučiti Italiji sredstva zaštite, medicinsku opremu i sisteme za dezinfekciju vozila.

- Biće poslate i brigade ruskih stručnjaka za praktičnu pomoć u područjima koja su najviše nastradala - dodaje se u saopštenju.

Pomoć će biti isporučena avionima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Šef službe za civilnu zaštitu Italije Anđelo Boreli saopštio je da je u ovoj zemlje u poslednjih 24 časa umrlo 793 osobe, čime je broj umrlih od koronavirusa u ovoj zemlji dostigao 4.825.

Do sada je u ovoj zemlji zaraženo najmanje 42.000 ljudi, samo poslednjih 24 časa 4.800 osoba.

Podsetimo, Italijanskim lekarima i bolnicama došli su u pomoć dva tima kineskih lekara i drugog medicinskog osoblja, a sa sobom su doneli i tone neophodnog i deficitarnog medicinskog materijala.

U pomoć su stigli stručnjaci i iz Kube. Havana je poslala tim medicinskih stručnjaka koji su se pridružili kolegama u najugroženijim delova Italije. Pomoć je stigla i iz Venecuele!

Sve o koronavirusu pročitajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija