• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

04.04.2020

12:18

BIL GEJTS FINANSIRA 7 FABRIKA za proizvodnju VAKCINA PROTIV KORONE!

Vesti

BIL GEJTS FINANSIRA 7 FABRIKA za proizvodnju VAKCINA PROTIV KORONE!

Podeli vest

Kako piše Biznis Insajder, Gejts je svoj plan o finansiranju sedam fabrika za proizvodnju vakcina protiv koronavirusa saopštio u jednoj od emisija rekavši da je svestan da brojni naučnici nastoje da razviju vakcinu koja će adekvatno odgovoriti koronavirusu i da je spreman ranije da reaguje kako se ne bi čekalo dugo na razvoj leka

Dodao je kako njegova filantropska organizacija ima veliko iskustvo i stručnost u borbi protiv zaraznih bolesti i da su već finansirali slične projekte, a sada to znanje žele da iskoriste kako bi "ubrzali stvari".

Gejtsova organizacija želi unapred da izgradi proizvodne kapacitete za najboljih sedam dostupnih kandidata koji razvijaju vakcinu protiv virusa. Iako će na kraju odabrati maksimalno dve kompanije, finansiraće fabrike za svih sedam kompanija kako ne bi gubili vreme jednom kada se vakcina odobri.

"Potrošićemo nekoliko milijardi dolara za proizvodnju fabrika koje se neće odabrati jer je nešto drugo bolje. Nekoliko milijardi dolara je ništa u poređenju s današnjom ekonomskom situacijom u kojoj se gube bilioni dolara", rekao je Gejts.

Dodao je da su simultano testiranje lekova i izgradnja proizvodnih kapaciteta neophodni kako bi se u najbržem mogućem roku pronašla najefikasnija vakcina, ali i kako bi se proizvele potrebne količine.

"Sa ranijom pripremom proizvodnih pogona mogli bi da se uštede meseci, a danas je svaki mesec bitan", rekao je Gejts koji je zajedno sa suprugom Melindom dosada donirao 100 miliona dolara u borbi protiv koronavirusa.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
istina

pre 4 godine

Koristicemo iskljucivo Ruske i Kineske vakcine, a Bilove vakcine neka koriste EU i SAD!

ponosanS

pre 4 godine

Nedao nam Bog da ovaj covek uspe u nakani. Sto je previse, previse je.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija