• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

07.04.2020

09:41

AMERIČKA VOJSKA ZNA NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO?! Evo kako se vojnici testiraju na koronu putem namirnice koju svi imamo u kući!

Vesti

AMERIČKA VOJSKA ZNA NEŠTO ŠTO MI NE ZNAMO?! Evo kako se vojnici testiraju na koronu putem namirnice koju svi imamo u kući!

Podeli vest

Garnizon Daegu je uveo testove mirisa kao dodatnu meru, osim neophodnih provera temperature i kašlja na ulazu, jer je utvrđeno da čak i oni sa blagim simptomima pokazuju anosmiju, ili drugim rečima, gubitak mirisa.

Vojno osoblje stacionirano u američkoj bazi Garnizon Daegu u Južnoj Koreji, sada traži od ljudi koji posećuju objekte da se testiraju njušenjem jabukovog sirćeta, kako bi mogli da uđu. Oni tako pokušavaju da identifikuju ljude koji bi mogli nositi novi koronavirus a tvrdi se da je gubitak mirisa uobičajen simptom bolesti.

- Danas smo na kapiji Voker 4 izveli nasumično testiranje kod osoblja koje dolazi koristeći novu metodu - pamučne briseve koji se uručuju svakom pojedincu i odmah odbacuju nakon testiranja - objavljeno je na fejsbuk stranici baze.

Baza je dodala navodeći najnovije istraživanje da čak 30 procenata obolelih od bolesti u blagom obliku pati od gubitka mirisa poznatog kao anosmija - primarni simptom, dok procenat ukupnog broja pacijenata sa COVID-19 koji to pokazuje je preko 65 procenata.

RUSI NAPRAVILI NOVI TEST ZA KORONAVIRUS! Otkriva da li ste zaraženi za 40 minuta, preciznost veća od 94 odsto!

Ostali simptomi obično uključuju temepraturu, suv kašalj i teško disanje. Portparol američkih snaga Koreje (U.S.F.K.) rekao je za Njuzvik da je testiranje počelo 3. aprila, pored njihovih robusnih algoritama za procenu dozvoljenog ulaska koji uključuju provere temperature bez dodira i upitnika za procenu koji se stalno ažurira sa aktuelnim pitanjima.

Prošle nedelje je preliminarna studija istraživača sa Kraljevskog koledža u Londonu ustanovila da je gubitak ukusa i mirisa možda snažan prediktor za virus. U radu, koji tek treba da bude recenziran, utvrđeno je da je 59 procenata od 579 osoba koje su testirane pozitivno na COVID-19 izgubilo osećaj mirisa i ukusa.

Preko desetak osoblja sa U.S.F.K. pokazali su se kao pozitivni na test na COVID-19, po Armi Tajmsu, dok se u Južnoj Koreji, u trenutku kada je bila epicentar bolesti, njegovo širenje drastično usporilo tokom protekle nedelje. Od prošle srede, više od polovine zaraženih se oporavilo, a uspeh je pripisan efikasnom testiranju u zajednici, zajedno sa socijalnim distanciranjem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija