• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

08.04.2020

17:59

KOM CARSTVU DA PRIĐE SRBIJA?! KORONA SRUŠILA PARTNERSTVO SAD I EU i uništila dosadašnji globalni poredak! CINIZAM VAŠINGTONA ŠOKIRAO SVET!

Vesti

KOM CARSTVU DA PRIĐE SRBIJA?! KORONA SRUŠILA PARTNERSTVO SAD I EU i uništila dosadašnji globalni poredak! CINIZAM VAŠINGTONA ŠOKIRAO SVET!

Podeli vest

Ruski ekspert za geopolitiku Vjačeslav Holodkov primetio je uticaj pandemije koronavirusa na promenu odnosa između Sjedinjenih Država i zemalja Evropske unije. U pozadini razvoja pandemije korovirusa COVID-19, odvija se samoizolacija evropskih zemalja koje su do tada već okusile plodove zapadne globalizacije

Ova okolnost može na kraju dovesti do nagle promene političke situacije u svetu i radikalne revizije budućih odnosa između Sjedinjenih Država i njihovih evropskih saveznika.

Slično mišljenje izrazio je načelnik sektora međunarodnih ekonomskih organizacija Centra za ekonomska istraživanja RISI Vjačeslav Holodkov.

Stručnjak je istakao da su strani mediji već uvideli činjenicu da pandemija COVID-19 zapravo zaustavlja razvoj procesa globalizacije.

Zemlje EU, za koje se pokazalo da su izolovane ne samo od SAD-a, već i jedna od druge, sada su primorane da se više oslanjaju na sopstvene resurse, kao i da sprovode politiku zasnovanu na nacionalnim interesima.

U ovoj situaciji uticaj SAD počinje da bledi. Upečatljiv primer takvog razvoja događaja bila je skandalozna priča o pokušaju Amerikanaca da od Nemaca steknu pravo na razvoj vakcine protiv virusa COVID-19. 

TRI TAČKE KOJE SE SINHRONO KREĆU! U Sibiru snimljen NLO! (VIDEO)

Kao rezultat toga, takva demonstracija "superegoizma Amerike" izazvala je toliko veliko negodovanje Evropljana da su čak i zvaničnici Savezne Republike Nemačke javno osudili takve tajne igre država.

- Takav cinizam šokirao je svet, a mnogi sada na Vašington gledaju drugačije nego pre dva meseca - primetio je Holodkov.

Istovremeno, istakao je da u Italiji, koja je postala epicentar zaraze u EU, nijedan od saveznika nije pružio stvarnu podršku u borbi protiv pandemije, i kao rezultat toga, pomoć je stigla od Ruske Federacije i Kine.

OVO NIJE VIĐENO NIKADA U ISTORIJI RATOVANJA! Evo kako su proruski borci BUKVALNO IZBRISALI kompletnu ukrajinsku avijaciju!

U tom kontekstu, ekspert je rekao: "Svaki sebičan potez zapravo prestavlja slabljenje pozicije i uticaja na svet. SAD su blokirale granice čak i za Evropljane - njihove glavne saveznike. Neće im to Evropa zaboraviti".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 4 godine

Nijednom. Neka se sva svetska carstva lome za naklonost Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija