• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2020

09:36

AUSTRIJA POSTEPENO POKREĆE PRIVREDU! Najnovije mere se primenjuju od 14. aprila!

Vesti

AUSTRIJA POSTEPENO POKREĆE PRIVREDU! Najnovije mere se primenjuju od 14. aprila!

Podeli vest

U Austriji će od 14. aprila biti otvorene prodavnice građevinskog i baštenskog materijala, zalagaonice, prodavnice plemenitog metala, kao i sve druge radnje sa maksimalnom površinom do 400 kvadrata

To je predviđeno uredbom, koju je izdao ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober, a koja se odnosi na postepeno ponovno pokretanje privrede, odnosno otavaranje radnji koje su zbog restriktivnih mera u borbi protiv korona virusa bile zavorene.

Prema toj uredbi, prodavnice će moći da rade od 7.40 do 19 časova. Tržni centri i veće radnje ostaće zatvorene do maja, kako je ranije najavljeno u planu za postepeni povratak normalnosti.

Da bi velike radnje poštovale uredbu, odnosno da ne zaobiđu mere smanjenjem prodajnog prostora, uredba jasno ukazuje da su promene veličine prostora namenjenog za kupce posle 7.aprila zabranjene.

Za radnje koje će moći iduće nedelje da otvore svoja vrata za kupce važne posebne mere zaštite – zaposleni i kupci moraju nositi zaštitnu masku i moraju se pridržavati odstojanja od najmanje jednog metra.

Takođe postoji i ograničen broj kupaca, pošto je uredbom predviđeno da po kupcu mora biti na raspolaganju 20 kvadrata.

Nova uredba važiće do 30.aprila, nakon čega se očekuju nova otvaranja. Austrija, posle značajnog smanjenja broja novoinficiranih, to jest smanjenje dnevne stope infekcije na ispod 3 odsto odlučila je da ponovo, postepeno, pokrene svoju privredu i vraća se polako normalnosti.
 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija