• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik/rts

11.04.2020

13:07

KORONA NAS JE VREBALA IZ SVEMIRA, A ONDA JOJ SE UKAZALA PRILIKA... Šokantna tvrdnja uglednog profesora koji je još jesenas pokušao da upozori svet...

Vesti

KORONA NAS JE VREBALA IZ SVEMIRA, A ONDA JOJ SE UKAZALA PRILIKA... Šokantna tvrdnja uglednog profesora koji je još jesenas pokušao da upozori svet...

Podeli vest

Virus korona došao je iz svemira, a važnu ulogu u tome ima i to što je Sunce na najnižem solarnom minimumu u poslednjih 150 godina, tvrdi profesor Čandra Vikramasing, poznat po svome radu na teoriji panspermije koja tvrdi da život u obliku mikroba ima kosmičko poreklo

Prema toj teoriji, virusi nam mogu stići iz svemira, što u intervjuu za časopis „Galaksija“, koji je uradio profesor Univerziteta Brunel u Londonu dr Predrag Slijepčević, tvrdi Čandra Vikramasing, prenosi RTS.

Vikramasing, inače doktor matematike, penzionisani je profesor više univerziteta, među kojima su i Kembridž i Kardif, gde se bavio astronomijom, matematikom i matematičkom fizikom.

„Sadašnji minimum solarnog ciklusa br. 24 označava najniži solarni minimum u više od 150 godina. To znači da Sunce ne šalje tokove elektrona koji efikasno održavaju magnetno polje oko Zemlje – ili magnetni omotač. Slabljenje ovog omotača znači da ne postoji prepreka ulasku galaktičkih kosmičkih zraka, kao ni bakterija i virusa koji će biti električno nabijeni“, tvrdi profesor poreklom iz Sri Lanke.

 

 

On dodaje da su se i u prošlosti duboki solarni minimumi podudarali sa pandemijama, a zajedno sa kolegama, na to je upozoravao ranije, ali i u novembru prošle godine.

„Mislim da je virus došao u oblaku kometne prašine koji se taložio u stratosferi iznad Vuhana, gde su se dogodili prvi slučajevi zaraze. Zatim se kroz stratosferske vetrove raspršio u Iran, Italiju i drugde u pojasu severne geografske širine. Nakon što se virus spusti na Zemlju, širi se ljudskim kontaktom, a sadašnja ograničenja smanjuju širenje. Ali padavine sa neba nikako ne mogu biti sprečene takvim merama“, tvrdi Vikramasing, jedan od tvoraca teorije kosmičke panspermije.

Foto: Printscreen You Tube

Dodaje da je zajedno sa kolegama ispitivao sve podatke koji se odnose na pandemiju koja je započela u Vuhanu, i tvrdi da rezultati potkrepljuju tezu o vanzemaljskom poreklu virusa.

„Moj saradnik profesor Edvard Stil, koji je specijalista za imunologiju, proučavao je RNK sekvence ovog virusa u poslednja dva meseca i kategorički tvrdi da on ne potiče od slepog miša preko još jedne posredničke životinje. To jednostavno nije u skladu s podacima. Ako insistiramo da virus potiče sa Zemlje, moramo iskreno zaključiti da je njegovo poreklo nepoznato“, kaže Vikramasing.

 

 

Inače, poslednje upozorenje koje je Vikramasing sa svojim saradnicima dao objavljeno je 25. novembra prošle godine u časopisu „Kjurent sajens“.

„Na osnovu ovih podataka, čini se da postoji jasan slučaj za očekivanje da će se novi virusni sojevi pojaviti u narednim mesecima, pa bi bilo dobro da službe javnog zdravlja u svetu, budu budne i spremne za sve neophodne radnje. Dovoljno je podsećanje da nas spektar razorne pandemije gripa iz 1918. gleda u lice sa druge strane veka“, napisano je u radu koji se tiče poklapanja solarnih minimuma i pandemija, čime se Vikramasing bavio i ranije.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mica

pre 4 godine

Ma da sa malog oatuljka dosla korona dosla je iz kine iz labalatoriju wuhan,civils on war war its chaina

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija