• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas/Informer

11.04.2020

20:02

(FOTO/VIDEO) MOSKVA NIKAD NIJE BILA OVAKO BESNA! PLATIĆETE NAM ZA OVO, rušite ruske svetinje... MA KO DA STE I MA GDE BILI naći ćemo vas...!

Vesti

(FOTO/VIDEO) MOSKVA NIKAD NIJE BILA OVAKO BESNA! PLATIĆETE NAM ZA OVO, rušite ruske svetinje... MA KO DA STE I MA GDE BILI naći ćemo vas...!

Podeli vest

Proteklih dana je eskalirao diplomatski sukob nakon što su u Pragu, uz podršku gradske uprave, srušili veliki spomenik oslobodiocu češke prestonice 1945. godine, maršalu Crvene armije Ivanu Konjevu.

Naime, 3. aprila je uz pomoć dizalice i užadi u Pragu srušen je spomenik maršalu Ivanu Konjevu. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu 9. aprila je napisao pismo čelniku češke vojske Ljubomiru Metnaru tražeći od njega da preda srušeni spomenik Moskvi. Prag je odbio da udovolji ruskoj strani i rekao da će spomenik "verovatno biti premešten u Muzej XX veka", objekte koje su mnoge zemlje istočne Evrope odabrale da tamo smeste sve nepoželjne spomenike, umesto da ih unište.

Kasnije su u Pragu rekli da premeštanje spomenika maršalu Konjevu ne krši postojeće međunarodne ugovore između Češke i Rusije, a zakone koji su nedavno usvojeni u Rusiji na tu temu proučiće pravnici.

Zbog ovog posljednjeg u nizu čina vandalizma, Vladimir Putin je u utorak potpisao zakon o kaznenoj odgovornosti za uništavanje ili oštećenje spomenika braniteljima domovine u Rusiji i inostranstvu. Zakon se odnosi na spomenike učesnika Velikog domovinskog rata, koji za sve narode Rusije i njihove potomke, bez obzira na ideologiju, etničku ili versku pripadnost ima posebno mesto u kolektivnoj memoriji. Zakon koji je potpisao Putin omogućava Istražnom odboru Rusije da otvori krivičnu prijavu za rušenje spomenika maršalu Konevu u Pragu.

DAČIĆ REKAO ONO ŠTO SVAKI SRBIN MISLI U SEBI! DA LI JE OVO BIOLOŠKI RAT, velike sile nam duguju odgovor o poreklu virusa korona!

Nakon istrage će dokumenti biti poslani svim međunarodnim telima u kojima je Rusija zastupljena, uključujući Interpol.

- Jasno je da nema govora o obnovi spomenika. To se dogodilo usled nacionalističkog besa lokalnih vlasti u Pragu. I oni će biti nagrađeni prema svojim nedelima - rekao je ruski senator Franz Klincevič, komentarišući situaciju oko spomenika maršalu Ivanu Konjevu u Pragu.

- Prema trenutnom ruskom zakonodavstvu, ovo je kazneno delo - rekao je Franz Klincevič, uticajni član Odbora Veća Federacije za odbranu i bezbednost.

- Otvoren je kazneni slučaj, a ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obratio se predsedniku Istražnog odbora Ruske Federacije Aleksandru Bastrijkinu, tako da se sprovode potrebne istražne radnje. Ali osim toga, čin čeških vlasti moralni je i etički zločin ljudi koji ne poštuju sećanje na svoje pretke, ne sećaju se njihove istorije i čine ovakva svetogrđa. Ova akcija će imati pravne posledice - dodao je senator.

PRVA ZEMLJA SA VIŠE OD 2.000 MRTVIH ZA 24 SATA OD KORONE! Broj zaraženih mogao bi da dostigne 100 milina, SAD se nikad nisu suočile sa nečim sličnim!

- U Češkoj su tvrdili da će spomenik biti restauriran ili premešten na drugo mesto. Ali sudeći po tome kako je varvarski srušen, ove izjave nemaju nikakve veze sa istinom. Sve se to događa usled nacionalističkog besa od strane praških gradskih vlasti koje na ovaj način pokušavaju da steknu sumnjive političke prednosti - naglasio je senator Klincevič.

 

 

- Zemlja je okrugla, a život dug. I svako će od ovih nedela biti nagrađeno po zaslugama. U vezi sa incidentom biće sprovedene sve relevantne istrage, dokumenti će biti poslati svim međunarodnim telima u kojima je Rusija zastupljena, uključujući Interpol. Mnogi će zbog toga morati da se osećaju neugodno - zaključio je ruski senator.

Veliki maršal SSSR, nacisti ga dobro pamte!

Maršal Ivan Konjev je istaknuti oficir Crvene armije od njenog osnivanja, a tokom Drugog svetskog rata je komandovao bitkom kod Smolenska 1941, odbranom Moskve, bitkom kod Rževa, kod Kurska, bitkom za Dnjepar, kao i operacijom Lavov-Sandomierc, operacijom Visla-Odra, osvajanjem Berlina i oslobađanjem Praga.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tomas gustafsson

pre 4 godine

Kada su nemci napali a česi se branili, germanima je trebalo pola dana da ih okupiraju! Kada su Rusi oslobađali Evropu i Svet od nacizma, trebalo im je malko više vremana, wehrmacht se i u porazu grčevito odupirao! Sada, smradići češki, zaboravili ko ih je oslobodio, dobili krila od NATO-NACISTA! Loša im računica! Germani i govna američka su zlikovci, i jedni i drugi, ali su švabe, mora im se priznati, uvek bili ozbiljni ratnici a ne plačipičke ko ameri!!!

Srbinz

pre 4 godine

Чеси били и остали бечки коњушари.Зашто сте убили онда Хајдриха

ugrozeni

pre 4 godine

- "Postuj oca i majku, ako zelis da ti dobro bude na zemlji nesreci". - "Samo otac i majka su te odhranili i od zla odbranili". - "Iskrenu i pravu ljubav, mogu samo otac i majka da daju, sve ostalo je licimjerje". - "Sto danas izgleda "sreca", sutra vec moze da bude "nesreca", zapitaj se; koce da te brani u nevolji". - "Ko sa djavlom gradi, ide brzo u visin, ali sve sto je vislje sve je i opasnije, jer kad padnes sa visine, male su sanse da prezivis". _ "Ostani nisko, na zemlj, kako bi spasio zivot od sotonskog lukavstva".

Stanojko

pre 4 godine

Nemaju nikog svog da stave a sramota ih da stave hitlera pa aj da srušimo onog ko nas je oslobodio šatro komunista.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija