• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.04.2020

08:18

"NIKO NIJE SUROVIJI PREMA PUTINU OD MENE" Tramp se hvalio kako je sačuvao dobre odnose sa Rusijom uprkos sankcijama!

Vesti

"NIKO NIJE SUROVIJI PREMA PUTINU OD MENE" Tramp se hvalio kako je sačuvao dobre odnose sa Rusijom uprkos sankcijama!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su, uprkos sankcijama uvedenim Rusiji i oštrim merama američke administracije, njegovi odnosi sa tom zemljom i dalje dobri.

Na pitanje novinara ne smatra li on da su se odnosi SAD sa brojnim zemljama, uključujući Rusiju, pokvarili, Tramp je odgovorio:

- Niko nije bio tako surov sa Putinom kao što sam ja bio. On to zna bolje od svih. Pogledajte sankcije. Pogledajte šta sam učinio s njihovim gasovodom u Evropu. Međutim, imam veoma dobre odnose sa Putinom, uspeo sam da zaključim sporazum sa Rusijom, Saudijskom Arabijom i OPEK plus, što će nam omogućiti da sačuvamo Teksas, Severnu Dakotu i Oklahomu i druge države.

"Severni tok 2"

Krajem prošle godine američki predsednik potpisao je vojni budžet koji predviđa sankcije protiv gasovoda "Severni tok 2" i "Turskog toka". Sjedinjene Američke Države zahtevale su da kompanije koje polažu cevi za gasovode odmah prestanu sa radom. Švajcarska građevinska kompanija "Olsiz" povinovala se zahtevima SAD.

Amerikanci se boje da će Evropska unija zavisiti od isporuke gasa iz Rusije i zato pokušavaju da osujete projekat i istovremeno stvore uslove za isporuku američkog tečnog naftnog gasa Evropi po većim cenama.

Nemačka je kritikovala sankcije Vašingtona protiv Rusije, a prema rečima portparola kompanije "Nord strim 2 AD", za završetak izgradnje gasovoda ostaje da se položi oko 160 kilometara cevi na dva kraka.

Novi dogovor OPEK plus

OPEK plus je u nedelju odobrio novo smanjenje proizvodnje nafte sa nivoa iz oktobra 2018. godine: za 23 odsto u maju-junu, 18 odsto – do kraja 2020. i 14 odsto – do kraja aprila 2022. godine.

U prvoj fazi savez će smanjiti proizvodnju za 9,7 miliona barela dnevno, zatim za 8 i 6 miliona. Za Rusiju i Saudijsku Arabiju referentna baza iznosiće 11 miliona barela dnevno.

Meksiko je insistirao na posebnim uslovima i smanjiće proizvodnju za samo 100 hiljada barela dnevno u maju-junu, dok će ostalo kompenzovati Sjedinjene Američke Države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 4 godine

Mislim da Tramp udara na duboku drzavu zajedno sa Putinom i Si Dji Pingom.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija