• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.04.2020

12:12

KAKO JE OVO MOGUĆE?! Imali su najteže simptome korone, A KAD SU SE PROBUDILI... ŠOK! (VIDEO)

Vesti

KAKO JE OVO MOGUĆE?! Imali su najteže simptome korone, A KAD SU SE PROBUDILI... ŠOK! (VIDEO)

Podeli vest

Dva kineska lekara koja su bila u kritičnom stanju nakon infekcije koronavirusom, skinuta su sa posebne vrste respiratora i onda ih je dočekalo iznenađenje – njihova koža je bila znatno tamnija nego inače

Dr Ji Fan i dr Hu Vifeng, obojica 42 godine, zarazili su se koronavirusom nakon što su lečili pacijente u glavnoj bolnici u Vuhanu još u januaru. Međutim, zbog teže kliničke slike morali su da budu priključeni na respirator, posle čega je njihova koža potpuno promenila boju.

Leari su ubrzo objasnili da je to sve zahvaljujući hormonalnom disbalansu koji je prouzrokovalo oštećenje jetre usled infekcije koronavirusom, navode kineski mediji.

Obojica su bila priključena na mašinu ECMO koja je drastičnija od respiratora jer osim funkcije pluća, preuzima i funkciju srca tako što upumpava kiseonik u krv.

 

 

Dr Ji je na ovoj mašini proveo 39 dana, a njegov kolega urolog čak 99 dana!

Iako kineski mediji nisu otkrivali koju su terapiju primali, a koja je sigurno uticala na promenu boje kože, ono što je izvesno jeste da će se ona vratiti u normalno stanje čim jetra počne da funkcioniše kao i pre.

- Kada sam se prvi put probudio, posebno kada sam saznao kakvo mi je stanje, bio sam jako uplašen. Non-stop imam noćne more – izjavio je dr Ji za medije.

Zbog traumatičnih iskustava dobiće i pomoć psihologa tokom oporavka.

I jedan, i drugi su radili sa dr Li Venglijangom koji je kažnjen kada je uzbunio javnost navodima o novom virusu i koji je preminuo 7. februara.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija