• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2020

08:15

NEVEROVATAN PROPUST U AUSTRIJI! Tražiocima azila servirali svinjetinu tokom Ramazana!

Vesti

NEVEROVATAN PROPUST U AUSTRIJI! Tražiocima azila servirali svinjetinu tokom Ramazana!

Podeli vest

Tražiocima azila, koji su smešteni u karantin na bečkom sajmu, nakon što je u njihov smeštaj ušao koronavirus, nadležni su servirali svinjsko mesto za vreme Ramazana.

Krajem prošle nedelje u smeštaju za tražioce azila "Haus Erdberg" otkriveno je više inficiranih.

Najpre je testovima utvđeno da je 15 osoba zaraženo, a nakon što su pristigli svi rezultati broj zaraženih se popeo na 26, među kojima je i četiri službenika te ustanove.

Pojava korona virusa u smeštaju za 300 lica povećala je drastično i broj inficiranih u Beču.

Tražioci azila premešteni su na bečki Sajam, gde je inače bila uspostavljena privremena kovid bolnica.

Preseljenje u novi smeštaj sprovedeno je uz policiju, pošto su pojedini tražioci azila mislili da će biti proterani, pa su pokušali da pobegnu.

Nakon problema oko preseljenja usledio je problem oko ishrane.

Njima je, prvog dana, servirano svinjsko meso, odnosno paradajz punjen slaninom.

Na to su muslimanski lokalni političari iz Beča pokrenuli akciju i u roku od par sati obezbedili adekvatne namirnice za pretežno muslimane.

Upravitelji privremenom kovid bolnicom "Savez samarićana" (ASBOe) potvrdili su problem sa ishranom, ali i ukazuju da su mogli sami rešiti problem, jer imaju dovljno vegetarijanskih i veganskih obroka u skladištima.

Tražioci azila ne žale se samo na ishranu, već pre svega na nesigurnost, jer ih vlasti nisu dovoljno informisali o masovnom smeštaju u koji su dovedeni.

Inficirani pacijenti smešteni su, pre njihovog dolaska, u zasebnu hali, a pristiglih 300 tražilaca azila smešteno je zajedno u jednom prostoru na dvonedeljni karantin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 3 godine

Kako vas nisu docekali onako kako se vma svidja vratite se odakle ste dosi ili idite u Ameriku ko vam je to namestio i ko vam je rasturio vase drzave ! Izgleda da ste ipak samo pacenici,bas vas briga za vasu drzavu !

The frajle

pre 3 godine

Ma nemojte. Dodju u tudju zemlju, pa nesto zahtevaju. Sve vojno sposobni muskarci. Kome to takvo treba? Drugi mentalitet, obicaji, navike, veroispovest, neskolovano, pa ce sutra traziti da ima bogomolju, da nema u blizini stana prodaje alkohola i svinjskog mesa, itd. Pitam se ko je i zasto inicirao ovo naseljavanje ljudi iz Afrike i sa Bliskog istoka. Reklo bi se sam Sotona.

Dule

pre 3 godine

Знале су Швабе да су то муслимани и да је рамазан, па су им намерно дали свињетину за ручак.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija